WAGO har investeret 8 millioner euro i ny "tænkefabrik" i hovedsædet i Minden, Tyskland

• Hightech-virksomhed satser på sin egen bygningsautomation i nybyggeri • 5.400 m2 med plads til over 250 ansatte • Antallet af medarbejdere i Minden er steget med knap 800 siden 2003

Glasbroerne eller de såkaldte skywalks forbinder den nye bygning med nabobygningerne..

WAGO Kontakttechnik styrker sit hovedsæde i Minden, Tyskland: Den globalt aktive udbyder af elektrisk forbindelsesmateriel og automatiseringsløsninger har investeret 8 millioner euro i en topmoderne kontorbygning på sit fabriksområde. Den 25 meter høje, nye bygning har et grundareal på 5.400 m2 og rummer over 250 moderne og ergonomisk indrettede arbejdspladser for områderne "Udvikling" og "Salg AUTOMATION". Det var ikke kun trivsel og forbedrede kommunikationsmuligheder, men også energieffektivitet, der stod højest på dagsordenen under projekteringen – WAGO satser på sin egen innovative bygningsautomation i bygningen.

Virksomhedens kraftige ekspansion i de forgangne år har gjort byggeriet af en ny kontorbygning nødvendig. Alt i alt beskæftiger familievirksomheden 1.800 mennesker i Minden. Sammenlignet med 2003 er det en stigning på knap 800 medarbejdere.

Kontorerne, der gennemstrømmes af naturligt lys, er dimensioneret til 2-4 personer. Der blev lagt stor vægt på ergonomien under projekteringen: hæve-/sænkeborde giver både mulighed for at sidde ned og stå op og arbejde alt efter behov, hvilket kan skåne ryggen. På bygningens nordside går vinduerne fra gulv til loft og sørger for, at der strømmer naturligt lys ind. Mindre vinduer i en- og tomandskontorerne på sydsiden reducerer direkte sollys og forhindrer overophedning af lokalerne. På udviklernes kontorer er der plads til fire medarbejdere, deres ekstra udstyr og diverse testopstillinger. Glasdøre forbinder dem fysisk og visuelt med "transport- og kommunikationszonerne". De brede gange på hver af de fem etager er udstyret med tekøkken og ståborde, der opmuntrer medarbejderne til hurtig informationsudveksling. Desuden er der mødelokaler på hver etage.

De store glaspartier skaber en lys og næsten gennemsigtig atmosfære. Hos udvikler Walter Mallajew (30) og hans kolleger, der deler et firemandskontor, er de gunstige lysforhold og rumopdelingen blevet godt modtaget. Han glæder sig over sit moderne kontor på 2. etage: "Vi har naturligt lys nok til at arbejde hele dagen. kontorerne er rummelige og lægger op til team spirit."

En anden særlig egenskab ved kontorlokalerne er den individuelle og trådløse rumventilation, som gør det muligt for medarbejderne at indstille temperaturen på de enkelte kontorer selv. Så snart et lokale forlades, reduceres belysningen og ventilationen. Åbnes et vindue, slukker controlleren "made by WAGO" ventilationen – energifrås hører således fortiden til. Intelligent bygningsautomation fra WAGO's eget produktprogram sikrer også, at solafskærmningen aktiveres i lokalet, når solen skinner direkte ind, og desuden tilpasses rumbelysningen tilsvarende. Ved behov kan medarbejderne også gå aktivt ind her og selv regulere solafskærmningen og mørklægningen.

Styrkerne i WAGO's teknik ses allerede før idriftsættelsen: Ved hjælp af WAGO's WINSTA®-installationsstikforbindelser kan kabler til bygningsinstallation sammensættes fleksibelt, sikkert og hurtigt. En stor fordel ved at anvende WINSTA® er, at man sparer tid og omkostninger under installationen. De forkonfektionerede og kvalitetstestede WINSTA®-komponenter kan afhængig af behovet efterfølgende udvides og ændres. WAGO's facility management, projekteringsfolk og førende elfirmaer er alle sammen enige: WINSTA® er meget hurtigt at bruge under installationen; den modulære integration af forskellige automatiseringskomponenter ved hjælp af WAGO's egen flexROOM®-software gør det muligt at foretage yderligere tilpasninger som følge af ændrede lokaler. Thomas Wotka, direktør for WAGO's Facility Management, udtrykker det således: "Det er ikke kun vores kunder, men også os selv, der nyder godt af WAGO's bygningsautomation."

Også rent optisk er den nye bygning noget særligt – på 1. og 2. etage forbinder glasbroer bygningen med nabobygningerne. Via disse "skywalks" kommer medarbejderne hurtigt, varmt og tørskoet frem til andre afdelinger.

Mere fra...

11.04.2024WAGO Denmark A/S

Sponseret

50 År med WAGO Fjedersamlemuffen: En revolution i elektrisk forbindelsesteknik

10.04.2024WAGO Denmark A/S

Sponseret

De 5 wins med WINSTA®: Stikforbindelse til elektriske installationer

26.10.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

WAGO Denmark A/S får besøg af Dansk-Tysk Handelskammer

26.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

WAGO lancerer ny 221 Green Range serie

MAKSIMAL YDELSE PÅ MINIMUM PLADS: Compact Controller 100

15.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

01.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

NYHED: Mød den nye 221 serie lavet med genanvendelige materialer