WAGO lancerer ny 221 Green Range serie

WAGO sender med 221 Green Range serien et klart signal om større bæredygtighed og en cirkulær økonomi.

Nothing is too small to make a positive impact on our environment!.

Meike Beimstroh og Sina-Marie Kluss arbejder i helt forskellige afdelinger hos WAGO "den ene som Product portfolio Manager, den anden som Channel Manager for digital handel. Ikke desto mindre er de visionærerne bag den nye, mere bæredygtige, WAGO fjedersamlemuffe med vippepal. Noget af plastikken stammer fra genanvendte PET-flasker og biobaserede restprodukter. Det er et klart signal om WAGO's engagement i større bæredygtighed og samvittighedsfuld brug af ressourcer. Udviklingen af 221 Green Range serien startede i virksomhedens eget ”Kickbox” innovationssystem, hvor de to industrielle ingeniører præsenterede deres idé for 18 måneder siden.


”Alle virksomheder, der bruger plastik i dag, skal håndtere bæredygtighed og den cirkulære økonomi, hvis vi vil beskytte vores miljø. Plastik produceres af fossile materialer, som vi bliver nødt til at bruge mere sparsomt i fremtiden”, siger Meike Beimstroh og forklarer deres drive til at forfølge plastikgenbrug. ”Kickbox” tilbød den rigtige platform, da alle der deltager, har tre måneder til at fremme deres idé. Team “Kickbox” ledet af WAGO´s Innovations Manager Tobias Lehmann yder intensiv support. På workshops får deltagerne vigtig viden om innovationsprocesser, prototypeudvikling og forretningsmodeller, men de udvikler også deres ideer. ”Det er fantastisk, at vi også kan arbejde med emner, der ligger lidt uden for vores daglige opgaver. Det motiverer os og giver stolthed”, siger Sina-Marie Kluss. Tilbuddet udvides til at omfatte alle lande og afdelinger med ca. 9.000 medarbejdere verden over. Det giver medarbejderne en nem måde at præsentere og implementere deres ideer på. ”Med Kickbox fremmer vi ikke alene idéer, men frem for alt fremmer vi innovatorer, hvorved der skabes en aktiv innovationskultur hos WAGO”, siger Lehmann.

Løsning til alle, der ønsker at producere eller bygge mere bæredygtigt

Højdepunktet ved ”Kickbox” er dagen, hvor deltagerne præsenterer deres ideer for WAGO's ledelsen. Her udveksler deltagerne oplysninger på lige fod, og modtager direkte feedback. Da idéen om 221 Green Range serien kom frem, blev gnisten straks antændt blandt ledelsen. ”Med deres idé ramte de to noget, der har optaget os i nogen tid: Hvordan kan vi udvide vores produktprogram, mens vi tager fat på bæredygtighed og lever op til vores virksomhedsvision om at være The backbone of a sustainable and smart connected world?”, siger Karsten Stoll. ”Med den nye serie 221 Green Range tilbyder vi nu en bæredygtig løsning til alle, som ønsker at producere eller bygge mere bæredygtigt”.

For de kreative hoveder var dette blot begyndelsen. ”Straks efter vores pitch fik vi en masse positive tilbagemeldinger. Det faktum, at vi håndterer bæredygtighed, har i høj grad motiveret alle”, husker Meike Beimstroh, der mindes en turbulent tid. Det tværfaglige projektteam omkring de to var kernen i udviklingen. Teknisk udvikling, kvalitetskontrol, indkøb, salg, produktstyring, corporate sustainability, laboratorium og certificering; "mange afdelinger var involveret. „Alle i teamet var yderst motiverede og ønskede at få produktet klar meget hurtigt. Uden dem var vi aldrig nået så langt” siger industriingeniøren. Det fælles mål var at udvikle en mere bæredygtig fjedersamlemuffe, der bruger plastik fra alternative kilder, imens den bibeholder samme egenskaber, certificeringer og kvalitet som den originale WAGO's serie 221 fjedersamlemuffe.

Det er lykkedes at blande genanvendt og biocirkulært plastik. De grønne vippepaler i serie 221 Green indeholder mindst 27 % genbrugte PET-flasker og det gennemsigtige hus ca. 77 % af de biologiske restprodukter, såsom tallolie, gammelt fedt og restprodukter fra produktionen af spiseolier. Derfor er forbruget af fossile ressourcer væsentligt lavere for den mere bæredygtige serie 221 end for dens orange familiemedlem. Samtidig forbliver eksisterende plastik i omløb. Metalkomponenterne (fjederstål og kobber) i begge typer fjedersamlemuffer består allerede i høj grad af genbrugsmaterialer.

Men udviklingen fortsætter: „Fra begyndelsen var det meget vigtigt for os, at produktet blev grundigt optimeret til bæredygtighed. Det optimale er endnu ikke nået. Vi kan og skal hele tiden forbedre os“ - det understreger Sina-Marie Kluss. Karsten Stoll tilføjer, “Vores fælles mål er at spare fossile ressourcer og holde plastik i cirkulation. Serie 221 Green Range er et vigtigt første skridt i vores produktportefølje for større bæredygtighed og ressourcebeskyttelse – no more, no less”.

Mere om WAGO 221 Green Range:

https://www.wago.com/dk/elektrisk-forbindelsesmateriel/installationsklemmer-samlemuffer/221-green-range

Nothing is too small to make a positive impact on our environment!

Mere fra...

11.04.2024WAGO Denmark A/S

Sponseret

50 År med WAGO Fjedersamlemuffen: En revolution i elektrisk forbindelsesteknik

10.04.2024WAGO Denmark A/S

Sponseret

De 5 wins med WINSTA®: Stikforbindelse til elektriske installationer

26.10.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

WAGO Denmark A/S får besøg af Dansk-Tysk Handelskammer

26.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

WAGO lancerer ny 221 Green Range serie

MAKSIMAL YDELSE PÅ MINIMUM PLADS: Compact Controller 100

15.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

01.09.2023WAGO Denmark A/S

Sponseret

NYHED: Mød den nye 221 serie lavet med genanvendelige materialer