​ Én vandskade kommer sjældent alene

Lækkende rør og oversvømmede kældre kan gøre omfattende skade på hjem og hvert år oplever 70.000 hjem vandskader.

En fjerdedel af alle, der tidligere har været ramt af en vandskade, oplever en ny vandskade inden for de næste tre år - Det er kun et spørgsmål om tid før den næste skade sker. Erstatningsudgifterne til vandskader i villaer og huse er således steget fra 539 millioner kroner til en milliard fra 2011 til 2018*.

Vandskader har store konsekvenser, og undersøgelser viser, at 93% af vandskader kunne have været forebygget med et system for vandsikkerhed. FLD’s forsikringsafdeling har for nyligt hjulpet Lene Jensen fra Køge, der har oplevet tre omfattende vandskader. Brud på gamle rør var skyld i alle tre vandskader, hvor rørene havde lækket over en længere periode og på den måde gjort omfattende skade på adskillige rum, før end det blev opdaget.

De tre vandskader kunne alle være undgået, hvis vandafbryderen GROHE Sense Guard havde været installeret. GROHEs prisvindende Sense Guard er en WiFi-forbundet vandafbryder, som installeres på dit hovedvandrør. Så snart afbryderen registrerer en lækage eller et rørbrud, kan den lukke for din vandforsyning. Med vandafbryderen følger også tre sensorer, der kan placeres strategisk i huset og som reagerer med det samme, hvis fugtigheden pludselig stiger fx ved opvaskemaskinen. Advarsler om eventuelle udsving i vandforsyningen i huset bliver sendt til en mobilapp, så du også selv kan slukke for vandet, hvis du ikke er i nærheden af dit hus. Dét er fremtiden for proaktiv vandskadesikring.

Vandskader har store konsekvenser – Men kan undgås
”Vandalarmen lukker simpelthen for vandet med det samme, hvis der sker uregelmæssigheder i vandforbruget. Så har du allerede haft en vandskade eller bor i et ældre hus, er det en rigtig god ide at få installeret en GROHE Sense Guard”, fastslår Byggeleder i forsikringsafdelingen hos FLD Andreas Kreutzfeldt. ”Man kan ikke undgå, at rørene går i stykker, medmindre man udskifter alle vandrørene i huset. Derfor har man brug for en vandalarm, hvis man vil undgå, at et lækket rør udvikler sig til en decideret skade”, konstaterer han.

Læs mere om Lene Jensen fra Køge hos FLD eller VVSPlus.

*Kilde: Codan, Forsikring og Pension

Mere fra...

15.05.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE, der er et af verdens førende brands inden for armaturer til køkkener og komplette sanitære løsninger til badeværelser, deltager igen i år på VVS-messen i Odense.

12.04.2023Grohe A/S

Sponseret

Tendenser på badeværelset i 2023

23.01.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE stiller op til DM i Skills

14.10.2022Grohe A/S

Sponseret

Nu er eleverne glade for skoletoiletterne

01.07.2022Grohe A/S

Sponseret

Nye udfordringer i sanitetsbranchen

13.06.2022Grohe A/S

Sponseret

Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning