Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

Månedens spørgsmål: Hvordan forventer du rekrutteringsmulighederne vil se ud de kommende år? Installatørpanelet giver en række svar.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi: Det ser ud til at lysne i horisonten
Mulighederne for at ansætte nye medarbejdere med de rette kvalifikationer ser ud til at blive lidt nemmere fremover. Det er mit indtryk. Men det er vanskeligt at fornemme. Situationen har været næsten helt umulig de sidste år. Jeg oplever også, det er vanskeligt for mig for alvor at gøre noget ekstra for at fastholde medarbejdere. Vi gør i forvejen vores bedste for at skabe en god stemning og gode arbejdsvilkår. Det er vanskeligt at gøre mere på lønparameteren. Vi er privilegeret med en relativ stabil medarbejderstab, som er glade for at være her. Når medarbejdere har forladt os de seneste, så er det fordi, de har ønsket noget helt andet som for eksempel at komme ud at sejle. Den bedste måde at finde nye medarbejder på er via netværk og sociale medier.

Læs også: Installatørpanelet om energikrisen og ordrebogen

Palle Egelund Jensen, servicedirektør, Elcon: Vi arbejder på at gøre hverdagen spændende
Det har de sidste år været svært at tiltrække nye montører. Vi ser dog lige nu, at der kommer montører forbi og søger job. Vi gør en stor indsats for at fastholde medarbejdere. Vi har fx sammen med vores tillidsfolk udarbejdet et katalog for efteruddannelse som både ledere og montører benytter, ligesom vi tilbyder opgaver på tværs af afdelinger for at gøre hverdagen så spændende som mulig. Jeg mener, at staten kan hjælpe på manglen ved at sikre, det kan svare sig at arbejde og ved at skubbe på den grønne omstilling med fokus på tværfaglige opgaver. Efteruddannelse bør have særlig fokus på at forstå den grønne omstilling og de helt konkrete udfordringer, omstillingen medfører for elnet og den enkelte installation. Og selvfølgelig bæredygtige løsninger.

Læs også: Installatørpanelet: Hvordan skal badeværelserne se ud i dag?

Stig Andresen, Andresen’s VVS, Fredericia: Unge skal have bedre kendskab til håndværkeruddannelser
Jeg forventer, det bliver lettere den kommende tid, fordi nybyggeriet bremser op. Det har været næsten umuligt de seneste år, men vi har heldigvis formået at fastholde vores stab af 38 gode medarbejdere. Jeg er dog bekymret for, at vi snart kan opleve arbejdsløshed i branchen. Jeg mener, at branchen og uddannelsessystemet har en vigtig opgave med at fremme kendskabet til håndværkerfag og erhvervsuddannelser blandt de unge. Jeg tror, det vil være en god ide at genindføre erhvervspraktik for folkeskolens 7. og 8. klasse og at markedsføre elektriker-, vvs-, blikkenslager-, tømrer- og kloakteknikfagene samt alle de andre håndværksfag for de unge. Jeg tror ikke, folkeskoleelever i dag kender meget til de mange muligheder, håndværksfagene byder på.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

16.04.2024Installator.dk

Private svigter varmepumperne: ”Jeg synes, jeg klarer mig godt, men jeg kæmper også hele tiden”

15.04.2024RIB Software

Sponseret

Whitepaper: De 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management

15.04.2024Installator.dk

Nye tal: Stærkt arbejdsmarked med færre ledige og få konkurser

11.04.2024RIB Software

Sponseret

WHITEPAPER: Sådan gennemfører du en aflevering af D&V-data til tiden og indenfor budgettet

10.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgsdirektør i Danmark

10.04.2024John Jensen VVS A/S

Sponseret

Fremtiden bygges nu

10.04.2024Installator.dk

Stark Group henter ny CFO i Danish Crown

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle