5 gode råd til godt indendørs lys

Er belysningen inden døre forkert eller uigennemtænkt, kan helhedsindtrykket af selv gennemarbejdet og veltegnet arkitektur spoleres.

Den rigtige belysningsløsning kan derimod skabe yderligere rumfornemmelse, give indtryk af rumlig dybde og bevirke at rummet føles større end det er. Dermed løftes byggeriet, arkitekturens fortrin fremhæves og behovet for forskellige typer lys dækkes.

De mest succesfulde belysningsløsninger skabes, når både ønsket om æstetisk belysning, der forstærker designlinjen i bygningen, og beregninger og lovmæssige krav opfyldes samtidig.

  • Skab lyse og mørke områder i rummet med differentieret lys. Det giver variation og oplevelsen af monoton belysning undgås. Vær dog opmærksom på, at kontrasterne ikke bliver for store. Der må ikke opstå blænding.
  • Belysning af vægge med spots eller downlights giver dybde og god rumfornemmelse. Desuden kan indirekte lys være befordrende for trivslen, idet indirekte lys ikke blænder.
  • Armaturer med spots giver effekt. Brug gerne flere forskellige størrelser og typer armaturer i det samme rum for effekter, variationen og æstetikkens skyld.
  • Undgå for meget diffus belysning. Belysningen skal være jævnt fordelt også i hjørnerne.
  • Farvegengivelsen må gerne komme tæt på naturens egen sunde lyskilde, solens (RA værdi). Det giver mindre forvrængning i farver og er godt for trivslen inden døre.

Mix gerne forskellige typer lys, fx grundbelysning og fokuslys. Når der er mulighed for at tilføje stemningssættende og kreativt lys foruden grundlys og funktionalitet, skaber vi lys, der tilføjer arkitekturen en ekstra dimension ved at fuldende rummets karakter. Desuden skaber det rigtige og gode lys yderligere værdi for de mennesker, der skal arbejde i bygningen.

Vi har solid erfaring med fagteknisk og designmæssig rådgivning om belysningsløsninger i flere store byggeprojekter. Optimer processen med os som partner.

Giv os et kald på 76 26 67 00 eller besøg os på www.luminex.dk.

21.12.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Luminex fusionerer med LED-TEK

11.11.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Ny belysning hos GABBA.

20.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Belysning i kolde temperaturer

07.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Tag naturen med ind på kontoret.

22.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Skinne system til Selected Car Group i Køge

15.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Plantorama med optimal belysning