ABB's Basic 55-kontakter monteres i Løgstør – og giver lys i Lyngby

7.000 stikkontakter og afbrydere fra ABB's Basic 55-serie skal skabe lys i Kgs. Lyngby, men færdigmonteres mere end 300 kilometer derfra.

7.000 ABB-kontakter er monteret i 478 nye bæredygtige studieboliger til studerende på DTU. .

23.02.2021

Sponseret

ABB A/S

Når lyset tændes i en af de knap 500 nye studieboliger, der er under opførelse ved Danmarks Tekniske Universitet i Kgs. Lyngby, er kontakten færdigmonteret mere end 300 kilometer derfra hos virksomheden Scandi Byg A/S i Løgstør.

Scandi Byg er landets største leverandør af modulbyggeri, og da connect besøger Scandi Byg, er man i gang med i alt 17.500 kvadratmeter bæredygtige studieboliger, hvor der også bliver fællesrum og -køkken, vaskeri, sportsfaciliteter mv.

Glad for europa/Schuko-materiel
Det aktuelle projekt strækker sig over ti måneder, og det er indlysende, at alt skal køre på skinner. Hele tiden.

- Vi skal nå at færdiggøre omkring 18 moduler (studieboliger) om ugen, så alle skal være i stødet, fortæller Rasmus Pilgaard med et smil. Han er elinstallatør hos Scandi Byg og har ansvaret for, at otte elektrikere kan nå at montere i omegnen af 6.000 stikkontakter og 1.000 afbrydere fra ABB, inden hele byggeriet er færdigt.

- De seneste fire-fem år har vi generelt brugt europa/Schuko-materiel og er blevet rigtig glade for det. Det har den fordel, at du har én dåse, og den kan kun sidde på en måde: den rigtige – og det sparer tid. Til dette projekt har vi valgt stikkontakter og afbrydere fra ABB's Basic 55-serie. Det afrundede design passer godt til den skandinaviske stil, og der er god plads at arbejde i, så det er med til at lette monteringen. Samtidig ved vi, at mange af de kommende lejere er udenlandske studerende, og de medbringer sandsynligvis elapparater med Schuko-stikpropper, som uden problemer kan bruges.

René Stauning, salgsingeniør hos ABB, tilføjer:

- Der er masser af perspektiv i at vælge produkter og systemer, der ikke kender landegrænser, og som konstant udvikles og forbedres. For os som samarbejdspartner gælder det så om hele tiden at have de mest attraktive varer på hylden, smiler han.

Rationel produktion
Da Rasmus Pilgaard viser connect rundt på den ene af virksomhedens to adresser i Løgstør, er man ikke et sekund i tvivl om, at man er på en byggeplads – og så alligevel. For stemningen virker på en og samme tid både energisk og afslappet. Det er tydeligt, at produktionen er sat i system, og alle medarbejdere kender deres roller, uden at gå i vejen for hinanden.

- Det begynder helt bogstaveligt med råtræ i den ende af virksomheden, hvorefter gulve, sider og tag rejses. Undervejs monterer vi køkkener, indsætter præfabrikerede badekabiner, trækker kabler, monterer stikkontakter og afbrydere, sætter lofter op, maler vægge osv. Til slut står der et komplet boligmodul inklusive tag- og vægbeklædning, lige til at pakke ind i kraftigt plast og transportere til byggepladsen, fortæller Rasmus Pilgaard.

Tre-fire dage om ugen er han på adressen i Løgstør, hvor han har ansvaret for otte elektrikere. Hver uge aflægger han også byggepladsen et besøg. Da Scandi Byg oftest er totalentreprenør, er det nemlig også ham, som har tilsynet med arbejdet på byggepladsen, hvor yderligere otte elektrikere går.

Attraktive løsninger
Scandi Byg oplever, at industrielt fremstillet modulbyggeri er populært som aldrig før. I en tid med massiv fokus på både kvalitet, rentabilitet og bæredygtighed er der brug for nye standarder og nye, effektive byggemetoder.

- Modulbyggeri er ikke afhængigt af vejret. Vi har flyttet en række processer indenfor i varmen, hvor vores medarbejdere kan nyde at gå i T-shirts året rundt i et dejligt indeklima og samtidig have optimale arbejdsforhold. Alt, hvad der med fordel kan produceres på vores fabrik i Løgstør, er med til at optimere projektet i forhold til tid, kvalitet og økonomi, fortæller Rasmus Pilgaard. Han fortsætter:

- Vi udvikler os hele tiden, og der er ikke længere tale om løse bygningsdele som præfabrikerede vinduer, døre, skillevægs- og facadeelementer. Scandi Byg er totalleverandør, og vi leverer komplette bygningsmoduler med nøglefærdige stuer, værelser, køkkener og badeværelser.

Bæredygtigt byggeri
Scandi Byg har fokus på bæredygtighed og har valgt at få sit byggesystem Svanemærket.

- Det betyder, at vi leverer svanemærkede boliger som standard. Det gør det nemt for bygherrer at vælge en dokumenteret bæredygtig løsning for nye byggeprojekter uden at skulle tilvælge det mod merpris, forklarer Rasmus Pilgaard.

Med Svanemærkningen kan Scandi Byg dokumentere, at virksomheden arbejder bæredygtigt i forhold til processer, materialer og det færdige byggeri.

- Vi skal leve op til en række obligatoriske kriterier, og Svanemærket stiller skrappe krav til hele byggeriets livscyklus. Vi samarbejder også gerne om andre bæredygtighedscertificeringer, herunder DGNB og BREEAM. De nye studieboliger ved DTU er som det første byggeri i Danmark både bæredygtighedscertificeret til DGNB guld og samtidig Svanemærket, fremhæver Rasmus Pilgaard.

Mere fra...

09.02.2023ABB A/S

Sponseret

ABB sikrer virksomheder forsyningssikkerhed med virtuelle minikraftværker

20.05.2022ABB A/S

Sponseret

Københavnske skraldebiler bliver elektriske

05.04.2022ABB A/S

Sponseret

ABB og HydrogenPro samarbejder om at optimere produktion af grøn hydrogen

24.01.2022ABB A/S

Sponseret

Så let afregner du elbilers forbrug

10.01.2022ABB A/S

Sponseret

ABB gør det nemt at afregne elbilers individuelle forbrug

03.11.2021ABB A/S

Sponseret

Flere timers arbejde sparet med nye dåser og lampeudtag fra ABB