AI kræver vildt meget strøm: Schneider introducerer en guide

Kunstig intelligens (AI) er i voldsom vækst og dermed følger også et stigende strømforbrug i landets datacentre. Schneider Electric introducerer nu en guide, der skal hjælpe med at holde forbruget nede.

Søren Juul Schrøder er Country Sales Director for Secure Power Division hos Schneider Electric.. Foto: Schneider Electric

I Danmark findes der 65 større datacentre, og hver især administrerer varierende datatyper for både private virksomheder og den offentlige sektor. En fælles udfordring for dem alle er, at mængden af data, der involverer kunstig intelligens (AI), stiger betragteligt – og det skaber massive udfordringer.

Eksempler på den øgede mængde af data fra kunstig intelligens, der skal håndteres, er AI-applikationer som chatbots, der kommunikerer med borgere, billedgenkendelse i sundhedssektoren samt brug af AI til optimering af privatbilisme og kollektiv trafik i storbyer.

Frem mod 2028 forventes AI at øge energibehovet i datacentre med 26-36 pct., men Schneider vil med den nye guide komme med konkrete anbefaler og best practices, der adresserer flere vigtige aspekter i datacentrene.

Vejledningen foreslår f.eks. en overgang fra luftkøling til væskekøling som en løsning til at håndtere AI’s øgede strømforbrug og termiske udfordringer. Derudover indeholder guiden anbefalinger til brugen af energieffektive hardwareløsninger, herunder strøm- og kølesystemer med høj effektivitet, samt udnyttelsen af vedvarende energikilder for at reducere driftsomkostninger og begrænse CO2-udledningen.

Også anvendelsen af softwareløsninger som datacenterinfrastrukturstyring (DCIM), strømstyringssystem (EPMS) og bygningsstyringssystem (BMS) til at skabe digitale tvillinger af datacenteret, bør indtænkes i datacentrenes strategi, mener Schneider.

“Med guiden ønsker vi hos Schneider Electric at gøre et af de mest energitunge områder mere energieffektivt, og derigennem fremme den grønne omstilling,” siger Søren Juul Schrøder, Country Sales Director for Secure Power Division hos Schneider Electric.

Guiden kan anvendes af både eksisterende datacentre, men også af dem, der bliver opført i de kommende år. Du kan læse mere om guiden HER.

-emte

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main