Analyse: Solceller betaler sig

Deloitte har gennemført en analyse af de små solcelleanlægs samfundsmæssige værdi i form af energibesparelser og mindre CO2-udslip. Analysen konkluderer, at solenergi vil blive fuldt konkurrencedygtig med vindkraft.

Solcelleanlæggenes sejrsgang har skabt 4000 nye arbejdspladser. Det kan man læse i en ny Deloitte-analyse af den samfundsmæssige gevinst ved små solcelleanlæg til private. Analysen er gennemført på foranledning af Dansk Solcelleforening, TEKNIQ, VEbyg og DS Håndværk & Industri.

Arbejdspladser er dog ikke den eneste gevinst. Ifølge rapporten fører den til reelle energibesparelser, og hvis de nuværende betingelser fastholdes, vil anlæggene i 2020 kunne levere 1500 MW eller fire procent af det danske energiforbrug. Dermed vil de også bidrage betydeligt til at opfylde Danmarks målsætninger for reduktion af CO2- udslippet.

Opgaven har blandt andet været at fået til opdrag at gennemføre en analyse af, om solcelleanlæg i private husholdninger kan betragtes som energibesparelser, og i givet fald hvor store energibesparelser, de medfører for samfundet. Deloitte har desuden fået til opdrag at foretage en samfundsøkonomisk vurdering af solceller sammenlignet med alternative marginale indsatser til reduktion af CO2 udslippet.

Solcelleenergi er billigt
Omkostningerne ved solcelleproduceret energi kan efterhånden kan konkurrere med vindkraft. Deloittes analyse viser, at omkostningerne i dag ligger på 1,33 kr./kWh. Til sammenligning har Klimakommissionen tidligere vurderet, at man først ville nå ned på dette prisniveau i 2050.

Deloitte’s vurdering lyder på, at omkostningen i 2050 vil være helt nede på 0,46 kroner per kWh. Det betyder, at solenergi kan konkurrere med blandt andet vindkraft. 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle