Andre bestemmer dit valg af servicevogn

Et lille antal leasingselskaber bestemmer reelt sammen med producenter og importørerne, hvilken varebil du kører i. Kampagnepriser og rabatter afgør valget, mener biløkonom Niklas Jung Jørgensen.

Du er godt kørende i en leasingaftale, så længe du vælger aftale med omhu. I praksis er det dog andre end dig, der vælger, hvilken model du ender med at køre i, mener Niklas Jung Jørgensen, der er kåret til Årets Biløkonom..

I år er Renault den mest leasede varebil hos flere leasingselskaber. En række selskaber har alle slagtilbud på en Renault Trafic T29 med en 2,0 liter motor på 115 HK. Markedsføringen og prissætningen har givet resultater i salget, og Renault Trafik er strøget opad i de danske bilimportørers statistik over indregistrerede biler.

Også hos First Lease i Glostrup er netop denne Renault den mest leasede varebil i første halvår. Administrerende direktør i First Lease, Johnny Nederskov Nielsen afviser, at interessen for Renault skyldes en særlig indsats fra producenten, men fastslår, at det ikke er nogen tilfældighed, at leasingselskaberne har bestemte modeller længst fremme i salgslokalet.

Læs også: Kør grønt – og spar tyve procent på brændstof

”Producenterne har stor indflydelse på markedet og kan rykke rigtig mange biler, hvis de ændrer en pris eller bruger en gratis serviceaftale som lokkemiddel. Ingen kan nu om dage sælge biler uden en kampagne”, siger Johnny Nederskov Nielsen.

To tredjedele af nye varevogne på de danske landeveje kommer fra leasingselskaberne, der i en årrække har domineret markedet i kraft af god service og attraktive priser. Ved at lease bilen slipper man for at binde kapital og får en fast og forudsigelig regning hver måned i stedet for at risikere uforudsete udgifter og værditab.

<p>”Leasingselskaberne tilbyder typisk en lille spiseseddel over, hvad man kan få” </p>

Niklas Jung Jørgensen, biløkonom

Rabatter til leasingselskaber
De store mænger af biler giver leasingselskaberne en indkøbsmuskel med kraft til at presse priserne i bund, men sortimentet forbliver smalt. I stedet for det fulde program, må kunderne nøjes med et mindre antal modeller, som leasingselskaberne stiller til rådighed. Det begrænser kundernes mulighed for at vælge netop den model, der passer dem bedst. Årets Biløkonom, Niklas Jung Jørgensen, påpeger, at leasingkunder mister friheden til at vælge fra et fuldt sortiment:

”Leasingselskaberne tilbyder typisk en lille spiseseddel over, hvad man kan få,” siger Niklas Jung Jørgensen.

Han ser kunderne strømme gennem bilforhandlernes showroom på vej til leasingselskabernes lave priser. De vil hellere lease end have det frie valg hos forhandlerne.

”De store leasingselskaber er så store, at de får en helt anden pris fra importørerne end forhandlerne,” siger Niklas Jung Jørgensen.

FAKTABOKS: Faldgruber og finesser ved leasing
En leasingaftale giver ro og tryghed til at arbejde med andet end biler.  Der er dog uheldige valg, man skal undgå, når man indgår en leasingkontrakt. Fordelen ved en finansiel leasing er størst, hvis man vil tage risiko for bilskader, mens den operationelle er for dem, der helst går med økonomisk livrem og seler.

Læs også: Godt kørende med it i servicevognen

”Mishandler medarbejderne deres biler, skal man ikke lease finansielt, for så har man selv risikoen og skal betale værkstedsregninger og står med værditabet ved bilens dårlige stand ved slutningen af leasingperioden,” siger Johnny Nederskov Nielsen, administrerende direktør i First Lease.

Den finansielle leasing har dog den fordel, at man kan få leasingselskabet til at betale for de hylder man monterer inde i varebilen – hvis man husker at aftale det med selskabet, før man skriver under.  Specialmonterede hylder er dyre og finansieringen sparer her og nu-udgiften. Til gengæld skal man vinke farvel til både bil og hylder, når leasingperioden er overstået.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle