Arbejdslivet er blevet lidt bedre

Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. En ny undersøgelse viser dog, at hver tredje dansker stadig oplever dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Den 10. oktober har Velliv Foreningen arrangeret Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. En ny undersøgelse viser dog, at hver tredje dansker stadig oplever dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Foto: Arkivfoto.

Mange danskere tilbringer de fleste af deres vågne timer på deres arbejdsplads. Det giver grobund for både op- og nedture. Men nu er der forsigtig optimisme. En ny undersøgelse, foretaget af Voxmeter på vegne af Velliv Foreningen, viser, at over halvdelen af den danske befolkning ikke har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år.

Læs også: Brødrene Dahl i den internationale elite som arbejdsplads

Selvom der er sket en positiv udvikling, er dårligt psykisk velvære stadig et stort problem i det danske erhvervsliv. Undersøgelsen viser nemlig, at mere end hver tredje dansker inden for det seneste år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde.

”Det er positivt, at udviklingen går i den rigtige retning i forhold til sidste år, hvor vi stod på den anden side af en corona-nedlukning, men der er fortsat stort behov for at tale om mental sundhed på de danske arbejdspladser. Det taler sit tydelige sprog, at mere end hver tredje dansker stadig føler sig stresset eller har det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde. Derfor afholder vi igen i år Danmarks Mentale Sundhedsdag for at støtte danske virksomheder i deres ønske at sætte fokus på mental sundhed”, siger Lars Bo Pedersen, chef for mental sundhed og kommunikation, Velliv Foreningen.

En god arbejdskultur skal holdes ved lige
Danmarks Mentale Sundhedsdag, der foregår den 10. oktober, er et initiativ igangsat af Velliv Foreningen og arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet. I år er der uddelt midler til i alt 1040 virksomheder, der har et ønske om at sætte fokus på mental sundhed.

Hos Laufen Nordic, der er kendt for toiletter, håndvaske og baderumsmøbler, har de en god kultur, som virksomheden ønsker skal fortsætte. Men det er også en arbejdsplads, der rummer mange forskellige afdelinger, stillinger og personer. Derfor vil de gerne fremover sætte endnu mere fokus på medarbejdernes forskellige personligheder, og hvilken betydning det har for deres samarbejde.

”Danmarks Mentale Sundhedsdag taler godt ind i vores i forvejen store fokus på arbejdstrivsel. Jeg synes, det er relevant for os nu, hvor vi har det godt. Vi skal fortsætte det gode arbejde, så vi kontinuerligt holder hinanden oppe. Derfor er vi meget glade for, at vi har fået midlerne”, siger Mie Nielsson, Operations Director, Laufen Nordic.

Til Danmarks Mentale Sundhedsdag vil Laufen Nordic bruge midlerne fra Velliv Foreningen til en workshop, der skal styrke samarbejdsevnerne hos de interne teams.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle