Arbejdslivet er blevet lidt bedre

Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. En ny undersøgelse viser dog, at hver tredje dansker stadig oplever dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Den 10. oktober har Velliv Foreningen arrangeret Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. En ny undersøgelse viser dog, at hver tredje dansker stadig oplever dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Foto: Arkivfoto.

Mange danskere tilbringer de fleste af deres vågne timer på deres arbejdsplads. Det giver grobund for både op- og nedture. Men nu er der forsigtig optimisme. En ny undersøgelse, foretaget af Voxmeter på vegne af Velliv Foreningen, viser, at over halvdelen af den danske befolkning ikke har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år.

Læs også: Brødrene Dahl i den internationale elite som arbejdsplads

Selvom der er sket en positiv udvikling, er dårligt psykisk velvære stadig et stort problem i det danske erhvervsliv. Undersøgelsen viser nemlig, at mere end hver tredje dansker inden for det seneste år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde.

”Det er positivt, at udviklingen går i den rigtige retning i forhold til sidste år, hvor vi stod på den anden side af en corona-nedlukning, men der er fortsat stort behov for at tale om mental sundhed på de danske arbejdspladser. Det taler sit tydelige sprog, at mere end hver tredje dansker stadig føler sig stresset eller har det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde. Derfor afholder vi igen i år Danmarks Mentale Sundhedsdag for at støtte danske virksomheder i deres ønske at sætte fokus på mental sundhed”, siger Lars Bo Pedersen, chef for mental sundhed og kommunikation, Velliv Foreningen.

En god arbejdskultur skal holdes ved lige
Danmarks Mentale Sundhedsdag, der foregår den 10. oktober, er et initiativ igangsat af Velliv Foreningen og arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet. I år er der uddelt midler til i alt 1040 virksomheder, der har et ønske om at sætte fokus på mental sundhed.

Hos Laufen Nordic, der er kendt for toiletter, håndvaske og baderumsmøbler, har de en god kultur, som virksomheden ønsker skal fortsætte. Men det er også en arbejdsplads, der rummer mange forskellige afdelinger, stillinger og personer. Derfor vil de gerne fremover sætte endnu mere fokus på medarbejdernes forskellige personligheder, og hvilken betydning det har for deres samarbejde.

”Danmarks Mentale Sundhedsdag taler godt ind i vores i forvejen store fokus på arbejdstrivsel. Jeg synes, det er relevant for os nu, hvor vi har det godt. Vi skal fortsætte det gode arbejde, så vi kontinuerligt holder hinanden oppe. Derfor er vi meget glade for, at vi har fået midlerne”, siger Mie Nielsson, Operations Director, Laufen Nordic.

Til Danmarks Mentale Sundhedsdag vil Laufen Nordic bruge midlerne fra Velliv Foreningen til en workshop, der skal styrke samarbejdsevnerne hos de interne teams.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde