Bæredygtighed i fokus på Nordbygg

I Sverige er der ligesom i Danmark stor fokus på energirenovering og grønt byggeri i øjeblikket. Det kunne ses på årets Nordbygg-messe, hvor vvs-leveradørerne præsenterede en stribe grønne produkter.

Alle vvs-leverandører med respekt for sig selv havde taget de ”grønne” og ”bæredygtige” produkter med på Nordbygg-messen, som blev holdt i Stockholm 20. -23. marts. .

”Grøn”, ”energibesparende”, ”energieffektiv,” udstillerne på Nordbygg, havde taget de bæredygtige produkter med til Stockholm-messen, som blev afholdt i slutningen af marts.

Især i HVAC-hallen, der udgør den ene halvdel af bygge- og vvs-messen, skulle man være blind for at overse de mange energibesparende varmepumper, vandbesparende armaturer og energieffektive ventilationsløsninger fra stort set alle branchens vigtige leverandører.

Læs også: På kunde-jagt i Sverige

Tiden dikterer grønt fokus, og nøjagtig som i Danmark kræver vvs-producenternes kunder i stigende grad bæredygtige produkter, og fra politisk hold bliver interessen for energirenoveringer og grønt byggeri kun større i øjeblikket.

”En af de store tendenser, der afspejler sig i udbuddet på årets messe, er, at nybyggeri i dag skal være bæredygtigt i både miljømæssig, økonomisk og social forstand, ” konstaterede Erik Hellqvist, der er Managing Director i Svensk Byggtjänst(Svenske Byggetjeneste red.) på messens første dag. Han henviste blandt andet til, at hvis en by som Stockholm skal nå sit mål om at have halveret sit energiforbrug fra 1995 til 2050, så er der alvorligt brug for grønne vvs-produkter, der kan gøre en forskel.

Om Nordbygg

  • Norbygg bliver holdt hvert andet år i Stockholm og er Skandinaviens største bygge- og vvs-messe for professionelle.
  • Mere end 800 udstillere var i år på plads i Stockholmmässans haller udenfor Stockholm.
  • 6 procent af udstillerne er fra udlandet, hovedparten af dem er danske virksomheder, men messen oplever stigende interesse fra de baltiske lande
  • Knap 60.000 besøgende deltog fra den 20-23. marts og godt 200 journalister dækkede messen.
  • 2012-udgaven af messen blev den største nogensinde.

Kilde: Nordbygg

Energirenoveringer nødvendige
Samme melding fik man fra Sara Vinnfors, der er projektleder i Swedish Energy Agency, som havde bygget et kæmpe demonstrations-hus på messen, hvor messe-gæsterne kunne hente viden om energirenovering.

”I Sverige er en meget stor del af boligmassen bygget i tresserne og halvfjerdserne før den første oliekrise brød ud. Den gang skænkede man ikke energiforbruget særligt mange tanker, så de boliger står tilbage som storforbrugende energi-slugere i dag. Det skal vi have ændret på ved at sætte gang i omfattende energirenoveringer,” understregede Sara Vinnfors.

Derfor var et hovedbudskaberne fra Swedish Energy Agency på messen, at når en bygning alligevel skal renoveres i dag, så skal man huske at se på den med de energirigtige briller.

”Produkterne og teknologierne, der sikrer et meget lavt energiforbrug er til stede på markedet, så der ingen undskyldning for ikke at bruge dem. Det er godt både for boligejerne og klimaet,” konstaterede Sara Vinnfors og understregede at Swedish Energy Agency ikke er bange for at fremhæve og promovere de bedste energiprodukter på markedet.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle