Bæredygtigt univers gør livet lettere for håndværkere

Danmarks største danskejede leverandør af byggematerialer til professionelle har gjort bæredygtigt byggeri nemt og overskueligt for håndværkerne. Det sker med lanceringen af et unikt bæredygtigt univers, der er tænkt som en digital håndbog med viden om alt fra klimalovkrav til certificeringsordninger.

”Som en af landets førende materialeleverandører har vi et stort ansvar i at understøtte håndværkerne på alle tænkelige måder. Det ansvar tager vi hellere end gerne på os, og derfor har vi skabt dette værktøj, der gør det komplicerede ukompliceret, når det kommer til bæredygtigt byggeri”, siger marketingdirektør Lasse Weien Svendsen, som har det strategiske ansvar for bæredygtighed i Bygma. Foto: Bygma..

Bygma, Danmarks største danskejede leverandør af byggematerialer til professionelle, har skabt et ambitiøst og lettilgængeligt bæredygtigt univers til landets håndværkere. Det skal effektivt og hurtigt give dem overblik over og indsigt i gældende lovkrav og ansvar i bæredygtige byggeprocesser – og mere til.

”Som en af landets førende materialeleverandører har vi et stort ansvar i at understøtte håndværkerne på alle tænkelige måder. Det ansvar tager vi hellere end gerne på os, og derfor har vi skabt dette værktøj, der gør det komplicerede ukompliceret, når det kommer til bæredygtigt byggeri”, siger marketingdirektør Lasse Weien Svendsen, som har det strategiske ansvar for bæredygtighed i Bygma.  

Læs også: Belysning bidrager til trivsel og sundhed - og FN’s verdensmål

Med platformen løfter Bygma barren og giver som de første håndværkerne et altomfavnende vidensunivers, som understøtter behovet for overskuelig information i en travl hverdag på byggepladsen. En hverdag, hvor kravene til bæredygtighed kun er blevet mere udtalte.

”I Bygma ønsker vi at stå skulder ved skulder med håndværkerne og være deres foretrukne samarbejdspartner. Det indebærer blandt andet at være dem, der støtter op om det grønne og bæredygtige engagement hos håndværkerne, ved at give dem viden i et så håndgribeligt format som muligt”, siger Lasse Weien Svendsen. 

Klimalovkrav på den nemme måde
Platformen er i høj grad tænkt som en udstrakt, hjælpende hånd til landets mange håndværkere, der udgør en stor del af Bygmas kundeportefølje.
På hjemmesiden kan de, udover at læse om, hvordan Bygma kan hjælpe dem med deres bæredygtige byggerier, finde information om blandt andet mærkningsordninger, den frivillige bæredygtighedsklasse og ’det grønne valg’.

”Vi har tilstræbt at gøre det så nemt som muligt for håndværkerne at skabe sig et overblik, fordi vi ved, hvor stort et arbejdspres de oplever på daglig basis. Samtidig giver vi dem, på en konkret og tilgængelig måde adgang til den dokumentation, der kræves for at opfylde både klimalovkrav og certificeringer”, siger Lasse Weien Svendsen.

Platformen rummer ligeledes en oversigt over certificeringsordninger og en indføring i begreber som EPD og LCA. Derudover findes der orientering om de nye klimalovkrav i BR18, ligesom der er adgang til et webinar om de kommende klimalovkrav med Bygmas klima-og bæredygtighedschef. 

Den bæredygtige tråd
Marketingdirektør Lasse Weien Svendsen kalder platformen for endnu et bevis på, at den grønne omstilling og den bæredygtige tankegang udgør den røde tråd i alt, hvad Bygma foretager sig.

”Vi ønsker at fremme den bæredygtige udvikling i Danmark, og det afspejler sig i vores måde at drive virksomhed på. Vi uddanner både elever og medarbejdere inden for bæredygtighed, ligesom vi stiller krav til, at vores leverandører lever op til miljøkrav og generelt agerer miljøbevidst”, siger Lasse Weien Svendsen.  

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde