Bæredygtighed ned til mindste detalje

Virksomheden 2CTRL importerer, sælger, leverer, programmerer og installerer udvalgte løsninger baseret på de intelligente KNX-systemer, der samler alt strømforbrug ét sted. Senest er virksomheden blevet forhandler af trykknapper i det patenterede og CO2-neutralt producerede materiale Fenix™.

Foto: 2CTRL

Trykknapper i nyt materiale

2CTRL importerer og distribuerer fra mere end 15 producenter med over 7.500 certificerede KNX-produkter. Virksomheden har en projektafdeling, hvor medarbejderne designer skræddersyede løsninger til kunderne, og herudover råder 2CTRL over et certificeret træningscenter, hvor medarbejderne uddanner andre elektrikere i at anvende systemerne, lige som virksomheden tilbyder rådgivende konsulentarbejde. Den primære forretning ligger dog i projektsalget, som direktør Simon Møller Johnsen vurderer til at udgøre størstedelen af omsætningen.

KNX

KNX-teknologien løser alle typer af styrings- og automatiseringsopgaver i bygninger som f.eks. lys, varme, alarmer, ventilation, overvågning og solafskærmning i et enkelt system. Blandt fordelene ved KNX-teknologien er, at den er energieffektiv, fleksibel og har lave driftsomkostninger.

Senest er 2CTRL blevet forhandler af en spritny serie af KNX-trykknapper i det særligt patenterede materiale Fenix™, som snart bliver tilgængelige på det danske marked.

- Det er en helt CO2-neutral produktion fra italienske Eelectron i et ridsefrit, hårdt og antibakterielt plastmateriale, der stadig føles blødt at røre ved, fortæller direktøren. 

Den behagelige overflade med soft touch og supermat finish tager ikke mod hverken fingeraftryk eller bakterier og er ovenikøbet i stand til selv at reparere overfladiske ridser.

Serien er netop designet til den KNX-standard, som 2CTRL er specialister i, og materialet er tilgængeligt i en række farver, så de kan tilpasses og skræddersys til kundernes ønsker. Se produkter her

Mange bække små

Den italienske producent har opnået CO2-neutralitet i produktionen af trykknapperne ved at bidrage til CO2-kompenserende projekter baseret på den samlede månedlige mængde af solgte kvadratmeter af materialet. Med i disse beregninger, der er certificeret af en tredjepart, er både udvinding og transport, produktion og i sidste ende bortskaffelse af materialet, når det en dag bliver udskiftet.

- Hvis vi får de små komponenter med også, tager vi skridtet mod at blive fuldt bæredygtige. Trykknapper fylder måske ikke så meget i de store sammenhænge, men hvis du kigger på de store kontorbyggerier, som

er udført med KNX, så sidder der 500-1.000 trykknapper i hver bygning, så det løber hurtigt op. Det er mange bække små, og vi skal jo starte et sted, siger Simon Møller Johnsen.

Derudover sparer KNX-teknologien i sig selv strøm, uanset hvilken udformning den kommer i. Standarden hjælper bygningens ejer med at samle hele bygningsautomatikken i ét system, hvilket bidrager til at spare på energiforbruget.

- Du kan reducere dit standby-strømforbrug på de intelligente komponenter i bygningen med op til 60 % i forhold til traditionelle CTS-løsninger, vurderer han. Hemmeligheden ligger ikke mindst i, at KNX-produkter i gennemsnit har et strømforbrug på 0,28 watt, hvor traditionelle CTS-produkter ofte bruger mindst 0,7 watt. Med lidt hurtig hovedregning vil en bygning med 1.000 strømførende produkter altså alene på standby-forbruget sparer i omegnen af 720 kg CO2 om året ved brug af KNX-teknologien.

- Det er så bæredygtigt, som det kan blive og samtidig er systemet både intuitivt og ligetil. Det ligger i klar forlængelse af vores filosofi i 2CTRL, fastslår Simon Johnsen.

OL-U

En serie KNX-trykknapper fra italienske Eelectron i det særlige, patenterede plastmateriale Fenix™ bliver snart tilgængelig på det danske marked gennem 2CTRL. De elegante trykknapper med knapper og plader i Fenix™ er tilgængelige i seks farver, nemlig Kos White, Alaska White, Arizona Beige, Fes Blue, Bromo Grey, Ingo Black.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: El & Teknik ´24 - Messen, der sætter strøm til Danmark

El-folk fra alle dele af branchen får mulighed for at nørde i alt fra kabelbakker til ladestandere, når El & Teknik ´24 fslår dørene op i Odense Congress Center til den største fagmesse på området i Danmark. Messen, der løber ad stablen fra 14-16 maj, er i år udvidet med en ekstra scene - Elektrificeringsscenen - hvor messens tema, Elektrificeringen af Danmark vil blive vendt og drejet. Og som altid bliver der rig mulighed for at netværke og møde både dem, du kender - og dem, du ikke vidste, at du gerne ville kende.

Veltek og Green Power Denmark, der arrangerer messen, forventer 8-9.000 besøgende.

Mere fra...

10.05.20242ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

30.10.20232ctrl ApS

Sponseret

Intelligente styringssystemer

20.08.20232ctrl ApS

Sponseret

2CTRL udvider sit KNX-sortiment med produkter fra MDT technologies

12.12.20222ctrl ApS

Sponseret

INGCON og 2CTRL i tæt samarbejde om ’Magnoliahuset’

28.09.20222ctrl ApS

Sponseret

Middelgrundsfortet