Berøringsfri betjeningsplade hjælper skole til bedre hygiejne

På handelsskolen Niels Brock i København har Riise VVS løst flere aktuelle udfordringer med installationen af et enkelt produkt. Med installationen af en berøringsfri betjeningsplade fra Geberit er hygiejnen øget samtidig med, at skolen undgår stillestående vand, der kan give anledning til flere udfordringer. Noget mange offentlige institutioner døjer med efter længere lukkeperioder såsom sommerferien.

På Niels Brock på Nørre Voldgade 34 i København har Riise VVS og Geberit øget hygiejnen og fundet en løsning på stagnation. Foto Pernille Klemp..

Hos Riise VVS har man arbejdet med vedligeholdelse af Niels Brock i flere år. Under corona blev Mathias Riise Johansen fra Riise VVS kontaktet for at optimere hygiejnen på toiletterne. Efter kyndig rådgivning fra sanitetsvirksomheden Geberit, der dagligt arbejder med at optimere hygiejnen, installerede Mathias den berøringsfrie betjeningsplade Sigma80 fra Geberit på skolens toiletter, som har flere positive sideeffekter.

”Når jeg arbejder på et projekt, prøver jeg altid at se på det store billede. Derfor blev jeg positiv overrasket, da jeg lærte, at Sigma80-betjeningspladen også løste andre udfordringer, såsom stagnation, når skolen holder lukket i længere tid, eksempelvis i sommerperioden. Det smarte med betjeningspladen fra Geberit er, at den kan indstilles til et automatisk skyl, så man undgår stagnation i rørføringen, der er én af de helt store syndere i forhold til bakterie- og Legionella udvikling”, fortæller Mathias Riise Johansen fra Riise VVS.

Problemet med stagnation opstår, når der ikke løber vand igennem vandrørene i længere perioder. Vandprøver fra stillestående vand viser højere koncentrationer af metaller som nikkel, bly og zink. Udover metallerne, der optages i kroppens organisme, danner stillestående vand også yngleplads for bakterier såsom Legionella på grund af de ændrede temperaturer i rørføringen.

Ved at installere Geberits Sigma80 betjeningsplade, der kan kodes til at lave automatiske skyl, når toiletterne ikke er i brug, kommer der gennemskylning af vandrørene. Spørger man Mathias Riise Johansen, hvor udbredt stagnation er, er svaret klart:

”Det er helt klart min fornemmelse, at mange ikke er opmærksomme på bakterieopbygningen i selve drikkevandet efter længere lukkeperioder og hvad stagnation betyder for vandregningen, som flere også den seneste tid er blevet mere opmærksomme på. I dag bruger mange institutioner adskillige liter vand på at skylle igennem efter længere lukkeperioder. Det er både dyrt, ikke særlig miljøvenligt og er heller ikke optimalt i forhold til vandkvaliteten, da der stadig vil være bakterier i vandet i en god rum tid efter”, udtaler Mathias Riise Johansen fra Riise VVS.

Bliver bare et enkelt rum ikke brugt i en længere periode, vil der forekomme stagnation med mindre, der er installeret et automatisk skyllesystem. Derfor er stagnation en realitet for især offentlige institutioner som skoler og hospitaler, men det gælder også for ejendomme som arbejdspladser og ferieboliger. 

Da Mathias skulle vælge sanitære produkter til at fremtidssikre Niels Brocks toiletter, var han ikke i tvivl om, at han ønskede produkter fra Geberit. Skolens toiletter havde allerede Geberits markedsførende cisterner, så det var oplagt også at installere deres betjeningsplader. Tilmed tilbød Geberit et bredt udvalg af berøringsfrie betjeningsplader.

”Jeg valgte Geberit, fordi jeg synes, de er længst fremme på teknologi og design – og så tilbyder de 50 års reservedelsgaranti på deres betjeningsplader. Jeg har tidligere arbejdet med Geberit og jeg ved, at de har stor driftssikkerhed og viden. Det er både vigtigt for mig som VVS’er og for bygningens ejer”, fortæller Mathias Riise Johansen fra Riise VVS.

Læs også: Byggematerialer har aldrig været dyrere

Jonas Busch, teknisk salgskonsulent hos Geberit har derfor samarbejdet tæt med Mathias på projektet og har også været ude på skolen flere gange. Hos Geberit lægger man stor vægt på at lære fra sig og være en vigtig sparringspartner under projekter:

”Inden projektets opstart inviterede vi Riise VVS ud til vores showroom i Albertslund, hvor Mathias fik en grundig introduktion til Sigma80 betjeningspladen i forhold til de forskellige indstillinger, heriblandt det automatiske skyl. Her kunne vi sammen kode den og måle effekten, såsom vandforbruget ved de forskellige skyl, uden at genere nogle. Bagefter delte vi en video, så montørerne kunne se, hvordan de nemmest installerede betjeningspladen”, fortæller Jonas Busch, teknisk salgskonsulent hos Geberit.

I dag har skolen på Nørre Voldgade 34 allerede fået installeret over 50 Sigma80 betjeningsplader, der er berøringsfrie og bidrager til øget hygiejne. Her er det nok at otte af betjeningspladerne på den øverste etage er indstillet til at skylle automatisk og derved lave forbrug på stigestrengende for resten af installationen. Det bidrager til at stagnation ikke opstår, for eksempel under den kommende sommerferie. Over de kommende år er det planen at installere Sigma80 betjeningsplader på flere af Niels Brocks øvrige skoler.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde