Beskæftigelsen i branchen stiger

Antallet af beskæftigede i installationsbranchen er steget med 3,6 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er dog næsten alene elbranchen, der trækker beskæftigelsen op.

Beskæftigelsen i installationsbranchen er i andet kvartal i år steget med 1.400 beskæftigede sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dermed er der 39.900 beskæftigede i installationsbranchen.

Beskæftigelsen er fordelt med 15.800 beskæftigede i vvs-branchen og 24.100 beskæftigede i elbranchen. Stigningen fordeler sig med 1.350 flere beskæftigede i elbranchen og 50 flere beskæftigede i vvs-branchen. Det fremgår af Danmarks Statistiks seneste opgørelse over beskæftigelsen i installationsbranchen. I den samlede bygge- og anlægsbranche er beskæftigelsen i samme periode steget med 3.800 personer.

Læs også: Samlet branche skælder ud på Vilhelmsen

Stigningen i beskæftigelsen skal, ifølge Tekniq, tilskrives offentlige initiativer som renoveringer i den almene boligsektor, store anlægsprojekter og genetableringen af BoligJobordningen. Samtidig har der i starten af året været en betydelig aktivitet med installation af solcelleanlæg, som var bestilt under den tidligere solcelleordning. Det private boligbyggeri ligger dog stadig på et meget lavt niveau.

Tekniq vurderer, at beskæftigelsen i installationsbranchen i 2013 gennemsnitligt vil blive på 40.000 personer. De nyeste tal fra Danmarks Statistik er med til at bekræfte beskæftigelsesskønnet.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

20.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle