Billig finansiering til grønne varmekilder

Regeringen og Finans Danmark går sammen i et partnerskab, der skal give en fælles håndsrækning til de danskere, der vil af med deres olie- og gasfyr. Partnerskabet er en vigtig brik i arbejdet med at blive uafhængig af russisk energi.

Partnerskabet udspringer af regeringens reformudspil Danmark Kan Mere II. Foto: Arkivfoto.

Danske boligejere, som ikke har udsigt til at få fjernvarme, får adgang til billig finansiering til at skifte til en grøn varmekilde.

Regeringen og Finans Danmark har nemlig indgået et partnerskab, der skal være med til at få flest muligt til at sløjfe deres olie- og gasfyr.

Det betyder, at boligejere får mulighed for lån med lav rente, og de vil slippe for oprettelsesgebyrer og tinglysningsafgift, når de tager lån til at udskifte olie- eller gasfyr til en grøn varmekilde.

LÆS OGSÅ: Forbrugerne ønsker en plast-fri fremtid

”Med partnerskabet skaber vi gode rammer for, at man som helt almindelig dansker kan hjælpe til med, at vi bliver fri af russisk olie og gas. Fra regeringens side vil vi droppe tinglysningsafgiften på lån til udskiftning af olie- og gasfyr, og finanssektorens vil bidrage med billige lån, så man kan spare flere tusinde kroner på et lån fx til en varmepumpe. Derfor skal der lyde en stor tak til Finans Danmark. Jeg er glad for, at vi allerede nu kan vise resultater fra regeringens seneste reformudspil”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

”Penge- og realkreditinstitutter er Danmarks finansielle motor, som i årevis i samspil med kunderne har drevet den bæredygtige omstilling af samfundet fremad via de rette produkter, billig finansiering og kvalificeret rådgivning – ikke mindst når det gælder energirenovering. Med ”fyr dit fyr” sætter bankerne og regeringen nu turbo på den grønne omstilling i tusindvis af danske hjem, og bidrager til at gøre Danmark uafhængig af Rusland”, siger Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank og formand for Finans Danmark.

LÆS OGSÅ: EG køber Vitani Energy Systems A/S

Partnerskabet udspringer af regeringens reformudspil Danmark Kan Mere II. Som foreslået vil regeringen fjerne tinglysningsafgiften på lån til grønne varmekilder. Derudover vil den finansielle sektor ikke tage betaling for at oprette disse lån, ligesom renten på lånene vil være lav.

Rabatten på de grønne lån bliver givet på den måde, at oprettelsesgebyrer og afgifter i forbindelse med lånet bortfalder. Det betyder, at man som forbruger ikke skal vente på at få pengene tilbage, da de aldrig skal betales.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

27.06.2024Installator.dk

Andelshavere opløser kriseramt varmeværk

26.06.2024Installator.dk

Megafonmåling: Overvældende tilfredshed med fjernvarme

23.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Ny online-skole om bedre HVAC

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle