Boligforeninger er et åbent marked for ventilationsvirksomheder

Alt for mange lejligheder i almennyttige boligforeninger lider under dårlig luft og skimmelsvamp. Det skaber et kæmpestort åbent marked for ventilationsvirksomhederne. En fælles PR-kampagne rettet mod boligselskaberne kan være på vej.

Teknologisk Instituts ventilationsekspert Christian Grønborg Nicolaisen efterlyser en fælles branchekampagne, der skal få boligselskaber til at investere i moderne ventilation..

Tillukkede lejligheder bygget i beton er et stigende problem for boligselskaber, der har store udgifter til genhusning og renovering, når en lejlighed bliver ramt af skimmelsvamp. Gammeldags ventilation suger varme ud af boligen, og det får beboere til at lukke for spjæld for at spare varmepenge og undgå træk. På Exhaustos ventilationsdag i februar efterlyste Teknologisk Instituts ventilationsekspert, Christian Grønborg Nicolaisen en brancheindsats for at få boligselskaberne i gang med ventilationsrenovering, der kan forebygge skimmesvamp i lejlighederne.

Central eller decentral

Ventilationsanlæg til boliger kan enten monteres decentralt i hver lejlighed eller med et centralt anlæg på loftet. Teknologisk Instituts ventilationsekspert, Christian Nicolaisen forklarer, at prisen på de to typer er næsten ens, omkring 45.000 kroner per lejlighed. Ifølge Nicolaisen bør valget mellem en central og en decentral løsning afhænge af de mulige fremføringsveje for luftrørene. For nogle beboere er det afgørende med en decentral løsning, så man har noget at vise frem til sine gæster og nogle knapper at skrue på. Det giver en følelse af ejerskab til installationen. Andre boligselskaber vælger en central løsning, hvor en vicevært kan tilse anlægget på loftet efter behov.

”Der er rigtig, rigtig, rigtig mange boligselskaber, der ikke har tidssvarende ventilation. Min umiddelbare vurdering er, at over 90 procent er uden ventilation med varmegenvinding”, siger Christian Grønborg Nicolaisen

Vending i gang
Han mener dog, at der er sket en positiv udvikling i de to år, han har besøgt boligselskaberne for at tale ventilation.

”Boligselskaberne har haft øget fokus på ventilation med varmegenvinding det seneste halve eller hele år”, siger han.

Bach Ventilation i Søborg, er en af de virksomheder, der har fået øje på det store marked med boligselskaber, der mangler ventilation.

”Jeg oplever rigtig mange gange, at boligforeninger leder forgæves efter nogen, der kan lave ventilation for dem. Ofte bliver de utroligt lettede, når de finder os. Derfor har vi selv investeret i markedsføring, hvor bolig- og ejerforeninger i marts får et brev fra os”, siger Christian Bach, der dog gerne ser at branchen går sammen om en fælles-kampagne rettet mod boligselskaber.

Åben for fælles kampagne
Hos Foreningen af Ventilationsfirmaer (FAV) er formand Kim Kronby åben for en fælles indsats for at skaffe boligselskabskunder.

”Vi kunne sagtens lave en kampagne og har tidligere givet tilskud til PR. Hvis en medlemsforening kom med en god historie, kunne vi også sagtens lave en artikel om boligventilation”, siger Kim Kronby.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

10.04.2024Genvex

Sponseret

Hvorfor vælge en Combi 185 til projektbyggeriet?

10.04.2024Geovent

Sponseret

Vi byder Markus Dangel velkommen til Geovent

09.04.2024Installator.dk

Daikin opkøber dansk distributør af varmepumper og klima-anlæg

08.04.2024Geovent

Sponseret

Case story: Forbedret arbejdsmiljø med Geovents gennemtænkte løsninger

05.04.2024Genvex

Sponseret

Combi 185 gjorde pensionistlivet en del lettere for Asger og Jytte

05.04.2024Geovent

Sponseret

Ventilationsaggregat til tagmontering

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København