Boligselskab sætter gang i større energioptimering i Roskilde Kommune

Som et led i Boligselskabet Sjællands nye, grønne strategi igangsætter de nu en udskiftning af fællesbelysningen i Roskilde Kommune – en udskiftning, der forventes at reducere CO2-udledningen med næsten 10 ton CO2.

Den lokale el-installatør Bøttcher Fog A/S har fået opgaven med udskiftning og renovering af lyskilderne i Boligselskabet Sjællands fire store boligområder. PR-foto..

Sidste år udskiftede man tusindvis af brusere og sparede tonsvis af vand og energi.

Og nu er turen kommet til udskiftning af fællesbelysningen i boligselskabets fire boligafdelinger Rørmosen, Ågerupsvænget i Roskilde samt Stougården i Gundsømagle og Læhegnet i Jyllinge.

”Med en femtedel af boligerne i Roskilde Kommune kan vi sætte et stort aftryk på klimaregnskabet, som forpligter. Vi har en unik chance for at bidrage positivt til den grønne omstilling ved at indtænke miljøet i udviklingen og driften af vores ejendomme. Derfor er bæredygtighed også et helt naturligt indsatsområde i vores nye ’Strategi 2024’”, forklarer direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland.

Han fortæller, at boligselskabet grundet corona-situationen investerer yderligere 5,5 millioner kroner i energibesparelser og fremrykker vedligeholdelsesopgaver for op mod 100 millioner kroner.

For at støtte op om den grønne omstilling gennemgår Boligselskabet Sjælland derfor drift og processer i de enkelte boligafdelinger.

Her viste en systematisk gennemgang af de fire boligafdelinger i Roskilde, Jyllinge og Gundsømagle, at udskiftning af al belysning på fællesarealer til LED-belysning var næste step for at sikre en grønnere drift.

Den lokale el-installatør Bøttcher Fog A/S har fået opgaven med udskiftning og renovering af lyskilderne.

Et skridt i den rigtige retning
For et boligselskab med ambitioner om energioptimering og en grønnere drift er udskiftningen til LED en helt naturlig vej at gå.

Lyskilderne har længere levetid, højere energieffektivitet og lavere driftsudgift, idet der ikke skal skiftes ødelagte lyskilder lige så ofte, fortæller adm. direktør Simon V. Pedersen fra Bøttcher Fog – og tilføjer, at LED-lyskilderne har levetider op til 50.000 timer sammenlignet med de gamle lyskilder, der kun har en levetid mellem 3.000 og 15.000 timer.

Med energirenoveringen i de fire boligafdelinger forventer Boligselskabet Sjælland at kunne reducere elforbruget med 64.000 kWh svarende til 9.600 ton CO2.

Det mindre strømforbrug forventes at resultere i en årlig besparelse af fællesudgifterne på omkring 147.000 kroner, som anvendes til afdrag på lånet til energipuljen. Når lånet er betalt ud, vil beboerne efterfølgende kunne få gavn af de reducerede fællesudgifter.

Energioptimeringen inkluderer udskiftning af belysning ved stier, parker, i kælderrum og vindfang samt på facader og trapper. Et tiltag, der ifølge energirådgiver Martin Mortensen fra Boligselskabet Sjælland både er godt for klimaregnskabet og beboerne, der får bedre lys.

”Vores beboere skal naturligvis have masser af lys – både i kælderen, foran lejlighederne og ude ved stierne. Det skaber de sikreste og tryggeste forhold for dem. Da vi havde et ønske om mere og bedre lys, kunne vi lige så godt gøre det så energi- og miljøvenligt som muligt. De små ændringer og lavthængende frugter bidrager til at reducere CO2-udledningen og er derfor et skridt i den rigtige retning for klimaregnskabet samt ikke mindst for vores beboere, der har fået bedre lys”, forklarer Martin Mortensen.

Læs også: LED-strips giver sikkert og energivenligt lys til arbejdspladsen

Boligselskabet Sjælland og Bøttcher Fog A/S fortæller, at der indtil videre er skiftet flere end 900 lyskilder.

- SMF

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Ny serie af RIGOL oscilloskoper

18.04.2024Xolta A/S

Sponseret

XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem

18.04.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Har du ofte korte deadlines til dine installationsprojekter?

18.04.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opnå lys i ekstra lange længder?

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København