Bravida oplever stærk vækst både organisk og gennem opkøb

Bravida-koncernen har offentliggjort regnskab for tredje kvartal 2022. Resultatet for koncernen er opløftende. Koncernen nærmer sig 3000 medarbejdere.

Bravida-koncernen har offentliggjort regnskab for tredje kvartal 2022. Resultatet for koncernen er opløftende. Koncernen nærmer sig 3000 medarbejdere. Foto: Arkivfoto..

Den samlede nettoomsætning for koncernen steg med 26 procent, hvoraf 13 procent var organisk vækst. Ordrebeholdningen voksede med 17 procent og er nu på det højeste niveau nogensinde. EBITA for 3. kvartal blev 357 MSEK (294 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 5,9 procent.

CEO for Bravida-koncernen, Mattias Johansson siger:
”Jeg er tilfreds med udviklingen i kvartalet og frem for alt med den høje organiske vækst på 13 procent. Vi ser forsat en god aktivitet indenfor service, som voksede med 30 procent, og installation, som voksede med 22 procent”.

Bravida Danmark vokser også
I årets 3. kvartal steg Bravida Danmarks omsætning med 47 procent til 1.506 MSEK (1.024 MSEK). Den organiske vækst var 25 procent og vækst fra opkøb bidrog med 17 procent omsætningsvækst. Omsætningen steg for både service- og installationsforretningen. I 3. kvartal steg EBITA med 36 procent og blev 70 MSEK (51 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 4,6 procent (5,0 procent).

Læs også: Bravidas ordrebeholdning har aldrig været højere

Ordreindgangen steg med 18 procent og udgjorde 1.391 MSEK (1.176 MSEK). Ordreindgangen består primært af mindre og middelstore installationsprojekter og serviceopgaver. Ordrebeholdningen var ved udgangen af 3. kvartal 38 procent højere end samme periode året før og beløb sig til 3.606 MSEK (2.621 MSEK).

Administrerende direktør i Bravida Danmark Johnny Hey siger:

”Vi har oplevet en stærk vækst både organisk og gennem opkøb. Vi har den 1. september påbegyndt integrationen af KT Elektric og i den forbindelse har vi budt velkommen til 250 nye medarbejdere. I alt er vi næsten blevet 400 flere medarbejdere i Bravida, og vi nærmer os 3.000 medarbejdere. Generelt ser jeg byggebranchen som havende et fornuftigt aktivitetsniveau, men eksterne faktorer gør markedet sværere at vurdere end normalt i forhold til dets fremtidige udvikling”.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle