Brug penge fra EU’s genopretningsfond til energieffektiviseringer

Størstedelen af de 14 milliarder kroner, som Danmark står til at modtage fra EU’s nye fond til genopretning af økonomien oven på coronakrisen, bør bruges på isolering, nye vinduer, intelligent styring af energiforbruget og andre energieffektive tiltag. Det vil både skabe arbejdspladser, hjælpe den grønne omstilling i gang og skabe eksportmuligheder for danske virksomheder i EU, mener Dansk Byggeri.

Med penge fra EU's nye genopretningsfond, kan Danmark skabe op til 30.000 arbejdspladser, ifølge Dansk Byggeri,.

Danmark har mulighed for at skabe over 30.000 nye arbejdspladser, hvis de 14 milliarder kroner, som Danmark forventer at modtage fra EU’s nye genopretningsfond, bliver brugt på grønne investeringer med fokus på energirenovering, der får alt fra boliger, industribygninger og skoler til at spare på energien. Det vurderer Dansk Byggeri på baggrund af tal fra The Energy Efficiency Industrial Forum.

”Der er fra EU’s side et krav om, at der tænkes grønt, når de mange penge fra genopretningsplanen skal investeres i medlemslandene, så det er oplagt, at Danmark bruger pengene på energirenovering som et led i den grønne omstilling, der er sat i gang med klimahandlingsplanen og ambitionen om at sænke CO2-udledningen med 70 procent. Samtidig skaber det en masse arbejdspladser i Danmark, hvilket også er tiltrængt i kølvandet på corona”, siger energipolitisk seniorkonsulent i Dansk Byggeri Henrik Teglgaard Lund.

I EU er der samlet set et stort behov for at løfte boliger og andre bygningers energitilstand og for at udvikle intelligente og sammenhængende energisystemer.

”I Danmark er vi allerede langt på det område, men vi kan gøre endnu mere og dermed bane vejen for danske virksomheder i EU - men det kræver, at vi tør satse stort. Vi skal renovere hele bydele i stedet for en enkelt bolig. Det giver helt nye muligheder, når vi ser energiforsyning sammen med energibesparelser, f.eks. i det veludbyggede fjernvarmenet vi har i Danmark”, siger Henrik Teglgaard Lund og fortsætter:

Læs også: Den økonomiske sommerpakke skal indfri de grønne ambitioner

”Ved at energieffektivisere hele bydele kan vi konvertere fjernvarmesystemet til såkaldt lavtemperaturfjernvarme, som er en vigtig brik i den langsigtede omstilling af vores energiforsyning og målet om fossil uafhængighed. Her ligger et eksporteventyr for danske virksomheder og venter”.

Han peger på, at der med EU’s genopretningspakke og den kommende EU-satsning ”Energy Renovation Wave” vil være EU-midler i størrelsesordenen 7.500 milliarder kroner i omløb i EU’s medlemslande over de næste syv år. Og dertil kommer private investeringer.

”Grønne investeringer kan være alt fra grundforskning over demonstration af fremtidens teknologier til forfinelse og storskala-implementering af de teknologier, vi allerede har på hylderne. Danmark bør ikke sætte alt på udvikling af én bestemt teknologi, der måske engang bliver en udbredt løsning. Vi bør derimod bruge penge til forskning, udvikling og demonstration af en række mulige løsninger, siger seniorkonsulenten og uddyber:

”Vi bør først og fremmest satse på teknologier, som vi ved virker, og som har potentiale til at blive udbredt i andre EU-lande. Energieffektive bygninger og samspillet med et velfungerende energisystem i Danmark vil være et stærkt udgangspunkt for at udvikle og demonstrere løsninger på de udfordringer, som andre lande står overfor, og dermed også en god mulighed for at skabe nye eksportmarkeder for danske virksomheder”.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle