Brugbar viden til installatørerne

VVS13 skal give de travle installatørerne en hurtig og effektiv opdatering på de nyeste strømninger i branchen, lyder det fra medarrangøren Veltek.

Dette års vvs-messe, som bliver holdt 17. til 19. april i Odense, skal være en begivenhed, hvor vvs-installatørerne hurtigt og nemt kan blive opdateret på nye produkter og tendenser i branchen. Det er det klare mål for Veltek, der arrangerer messen sammen med Odense Congress Center.

I en travl installatør-hverdag kan det nemlig være svært at få tid til at holde sig up to date med alle nye strømninger, og derfor er der behov for en messe, der giver en hurtig opdatering på en dag eller to i Odense, mener Willy Goldby, der er direktør i Veltek.

Læs også: Sådan kan indtjeningen øges på en nem måde

”Det er de færreste vvs-installatører, der efter en lang arbejdsdag sætter sig ned og læser alle vvs-bladende og kigger efter nye produkter. Efter otte timer på jobbet, har man nemlig behov for noget andet. Så jeg mener, at installatørerne har brug for ”her-og-nu-løsninger”, som de kan snakke med producenterne om på messen,” siger Willy Goldby til Erhvervsmagasinet Installatør.

<p>”Der er fortsat for mange energirådgivere, der ved for lidt om tekniske installationer. Det resulterer i, at energirenoveringen oftest ender med nye vinduer og ekstra isolering i stedet for eksempelvis udskiftning af varmekilden”</p>

Willy Golby, Veltek

Brugbare løsninger
Han lægger særlig vægt på, at messens løsninger skal være tilgængelige og kunne bruges dagen efter af installatørerne.

”På mange af de store, internationale messer får man som deltager reelt mere information om fremtidsvisioner end egentlige produkter. Det kan den almindelige vvs-mand ikke bruge til noget. Derfor går vi den anden vej og præsenterer løsninger, der kan tages i brug med det samme,” siger Willy Goldby.

Energioptimering er hovedtemaet
Messens hovedtema bliver ligesom for to år siden energioptimering. Det er ifølge Willy Goldby helt logisk, for hvis Danmark skal leve op til den energimålsætning, som regeringen har sat frem mod 2020, så er energioptimering af den eksisterende bygningsmasse tvingende nødvendigt.

”Der bliver bygget meget lidt nyt i Danmark i øjeblikket, og derfor er der kun én vej frem, hvis Danmark skal i en mere grøn retning. Det er at energioptimere den eksisterende bygningsmasse,” siger Willy Goldby.

Han mener, at vvs-installatørerne skal bruge messen til at blive endnu skarpere på energioptimering, så de bliver i stand til at profitere af omstillingen til et fossilfrit samfund.

Læs også: Store udfordringer for installatørerne i 2013

”Der er fortsat for mange energirådgivere, der ved for lidt om tekniske installationer. Det resulterer i, at energirenoveringen oftest ender med nye vinduer og ekstra isolering i stedet for eksempelvis udskiftning af varmekilden. Derfor har vvs-installatøren en stor opgave, for hvis ikke han aktivt kommunikerer og sælger de muligheder, der er for energioptimering på vvs-område, så er der andre, der løber med ordrerne,” vurderer Willy Goldby.

Fokus på ungdommen
Meget kommer altså til at handle om energioptimering, men der bliver også sat fokus på andre vigtige brancherelaterede emner i Odense. Et af dem er uddannelse af kompetente lærlinge. På messen kan deltageren blandt andet møde danmarksmesteren i VVS og høre mere om, hvilke muligheder det giver at have en lærling ansat.

Willy Goldby mener, det er afgørende, at messen bliver benyttet til at vise branchen frem på en måde, der virker tiltrækkende på ungdommen.

”I Danmark kan vi komme til at mangle arme og ben i vvs-branchen i fremtiden, så det er vigtigt, at virksomhederne tager ansvar og får tiltrukket og uddannet kvalificerede lærlinge. Derfor har vi blandt andet inviteret de tekniske skoler til Odense, hvor de udstillende virksomheder vil præsentere branchen på en positiv måde. Vi håber på den måde, at de unge vil få øjnene op for, hvor attraktiv vvs-branchen er,” siger Willy Golby.

Ligesom i 2011 har de deltagende installatører også mulighed for at blive opdateret på emner som ”energioptimerende armaturer” og ”VA-mærket” på Energiens Torv, som er placeret centralt mellem messehallerne. 

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00