Byggeomkostninger stiger for sjette kvartal i træk

I andet kvartal 2022 steg de samlede omkostninger ved at bygge ny bolig med 3,6 procentpoint i forhold til første kvartal 2022, fortæller Danmarks Statistik.

Den årlige udvikling viser, at arbejdsomkostningerne ligeledes steg i alle byggefag med samlet set 2,4 procentpoint. Foto: Danmarks Statistik.

De samlede byggeomkostninger er steget for sjette kvartal i træk. I andet kvartal 2022 steg de samlede omkostninger ved boligbyggeri med 3,6 procentpoint. Dette skyldtes en stigning i de samlede materialeomkostninger på 3,8 procentpoint og en stigning i arbejdsomkostninger på 3,1 procentpoint.

De samlede omkostninger til at bygge et enfamiliehus steg 3,8 procentpoint, da materialeomkostninger steg med 4,0 procentpoint, mens arbejdsomkostninger steg med 3,1 procentpoint. For byggeri af etageboliger steg de samlede omkostninger med 3,1 procentpoint, grundet en stigning i materialeomkostninger på 3,1 procentpoint og en stigning i arbejdsomkostninger på 3,0 procentpoint.

LÆS OGSÅ: Enkel opbevaringsplads i drømmebadet

De største kvartalsvise stigninger var inden for murerarbejde, tømrer- og snedkerarbejde samt jord- og betonarbejde med hhv. 4,7, 4,7 og 4,1 procentpoint. Betonelementarbejde og el-arbejde havde de mindste stigninger på henholdsvis 1,4 og 2,0 procentpoint.

Bred stigning i både arbejds- og materialeomkostninger

Fra første til andet kvartal 2022 steg arbejdsomkostningerne, i modsætning til kvartalet før, i alle byggefag. Stigningerne varierede fra 3,6 procentpoint for murerarbejde og el-arbejde til 2,2 procentpoint for malerarbejde. Materialeomkostninger steg ligeledes i alle byggefag. De største kvartalsvise stigninger var for murerarbejde, tømrer- og snedkerarbejde samt jord- og betonarbejde med hhv. 5,4, 5,3 og 4,4 procentpoint. De mindste stigninger var inden for betonelementarbejde og el-arbejde med henholdsvis 1,0 og 1,4 procentpoint.

LÆS OGSÅ: Her er Energistyrelsens vigtigste energispareråd

Den årlige udvikling viser fortsat stigende byggeomkostninger

Fra andet kvartal 2021 til andet kvartal 2022 steg byggeomkostninger samlet set med 9,9 procentpoint. Dette skyldes især udviklingen i omkostninger til materialer, som i samme periode steg med 13,1 procentpoint. Her var de største stigninger inden for tømrer- og snedkerarbejde samt malerarbejde med henholdsvis 16,0 og 13,6 procentpoint, hvorimod betonelementarbejde med 9,5 procentpoint havde de mindste stigninger i materialeomkostninger. Udviklingen i materialeomkostninger skal ses i lyset af kraftigt stigende producent- og importpriser.

Den årlige udvikling viser, at arbejdsomkostningerne ligeledes steg i alle byggefag med samlet set 2,4 procentpoint. Jord- og betonarbejde havde den største stigning på 3,0 procentpoint, mens den mindste stigning var inden for malerarbejde med 1,0 procentpoint.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

20.05.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde