Efteruddannelse
Bygningskonstruktioner og energiforbrug i simple bygninger (Fag B)
Vil du rådgive boligejere om at spare på energien og energirenovere? KEA giver dig redskaberne.
Foto: KEA
Efter forløbet kan du rådgive om tiltag, der minimerer energiforbruget og skaber et bedre indeklima i boliger. Til det formål får du redskaber til at analysere og forstå en en-familiebolig, dens klimaskærm, tekniske installationer og indeklima.
Du bliver klædt på til at tilrettelægge en systematisk bygningsanalyse og vælge de mest effektive metoder, materialer og energibesparende installationer. Og du får redskaber, såsom regneark og PowerPoint-præsentationer, til at præsentere dine løsningsforslag på en forståelig og motiverende måde.
Forløbet sætter dig også i stand til at beregne energibesparelser og simple tilbagebetalingstider.
Endelig lærer du at finde og anvende ny viden om en-familieboligens klimaskærm og tekniske installationer, med fokus på energirigtige og bæredygtige løsninger. På den måde kan du løbende holde dig ajour på området.
Du skal have gennemført Energifysik og energisystemer (fag A) for at deltage på dette fag.
Indhold på faget
På faget vil du få undervisning i at:
- Rådgive boligejere om rentable energitiltag samt tiltag, der giver komfort
- Vælge metoder, materialer og energibesparende installationer
- Præsentere løsninger på en forståelig og motiverende måde
- Tilrettelægge en systematisk bygningsanalyse samt beregne energibesparelser og simple tilbagebetalingstider
- Finde og anvende ny viden om en-familieboligens klimaskærm og tekniske installationer, med fokus på energirigtige og bæredygtige løsninger
- Forklare tekniske tegninger
Praktisk info
Hvis du vil vide mere om faget, har vi samlet en masse information til dig her.
Målgruppe
Faget er for dig, der vil arbejde med energirådgivning. Du har afsluttet en gymnasial eller faglært uddannelse og har min. 2 års relevant erhvervserfaring indenfor arbejde med fx byggeri, energi, ejendomsdrift eller lign.
Du ønsker dig en formel efteruddannelse, som giver dig konkrete kompetencer til at opmåle, beregne, opstille og præsentere løsninger indenfor omstilling til vedvarende energi og energieffektivisering.
Undervisning
Fagmodulet tager 8 uger at gennemføre. De første fem uger har du ti timers undervisning om ugen og de sidste tre uger skal du skrive opgave. Ved siden af undervisningen skal du regne med ekstra tid til læsning og forberedelse.
De ti timers undervisning er fordelt på en hel undervisningsdag, hvor du skal møde op på KEA og en aften, hvor du deltager online. Den fulde undervisningsdag ligger så vidt muligt om mandagen, mens online undervisningen ligger torsdag aften.
Undervisningen tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes erfaringsgrundlag. De kompetencer, som du har med fra dit arbejdsliv, får du mulighed for at bruge i undervisningen. Det, som du lærer på uddannelsen, kan du fra start af bruge på arbejdspladsen.
Varighed
Et fag på 10 ECTS har typisk 8 undervisningsgange, og derudover skal du beregne tid til læsning og forberedelse mellem undervisningsgangene.
På de enkelte hold kan du se, hvor mange undervisningsgange, der er. Antallet af undervisningsgange kan variere afhængigt af, om undervisningen foregår om dagen eller om aftenen.
Niveau
Faget hører under Akademiuddannelsen i Energiteknologi. Uddannelsen er på akademi-niveau.
Akademiuddannelser er korte videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.
Tilmeldingsfrist
Alle vores kurser og fag har tilmeldingsfrist 14 dage før startdato.
Det vil dog i nogle tilfælde stadig være muligt at tilmelde dig også efter tilmeldingsfristen. Hvis tilmeldingsknappen stadig er synlig, kan du nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser.
Vi vil dog altid opfordre dig til at tilmelde dig i så god tid som muligt.
Økonomisk tilskud
Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.