Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Carl Ras har i mange år hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©.

Peter Hald, assisterende lagerchef i Carl Ras, har de seneste år gjort en ekstra indsats for at tage socialt udsatte borgere i beskæftigelse på Carl Ras' centrallager i Herlev. Foto: Carl Ras.

De seneste år har assisterende lagerchef i Carl Ras, Peter Hald, gjort en ekstra indsats for at hjælpe borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ind i firmaet og på centrallageret i Herlev – blandt andet gennem samarbejde med SamFocus, Jobcenter Ballerup og Jobcenter Herlev.

Siden da har Carl Ras løbende haft udsatte borgere, med forskellige sociale udfordringer, i praktik og løntilskud, som efterfølgende har resulteret i mange succesfulde fastansættelser.

Gennem samarbejde med Jobcenter Ballerup tog Peter Hald i 2020 for eksempel en medarbejder med paranoid skizofreni og en medarbejder, som led af depressioner, i praktik. Begge er i dag fastansat på centrallageret i Herlev og er glade for at opleve at være en del af et team, hvor de hver dag løfter et ansvar.

”Det kan medføre et ekstra ledelsesmæssigt ansvar fra min side at sikre, at de får ekstra støtte til deres individuelle behov, så de trives og motiveres i arbejdet. Men når det lykkes, giver det os nogle utrolig stabile og loyale medarbejdere. Mange af dem har været ansat hos os i flere år og bidrager både til effektivitet, kvalitetsbevidsthed og et godt socialt arbejdsmiljø på lige fod med deres kollegaer,” fortæller Peter Hald og tilføjer, at de generelt har ganske få medarbejderopsigelser på centrallageret.

Læs også: Brødrene Dahl i den internationale elite som arbejdsplads

I dag består knap en tredjedel af centrallagerets 47 ansatte af medarbejdere, der tidligere har oplevet at være på kanten af arbejdsmarkedet. Peter Hald påpeger, at de alle varetager produktionsopgaver, på lige fod med resten af teamet på lageret, der alt sammen sikrer, at kunderne får de rigtige varer til tiden:

”Jeg tror, de opnår en høj grad af loyalitet af at mærke en tro og anerkendelse fra en arbejdsplads, der giver dem en chance for, at kunne lykkes, når de tidligere har oplevet at blive ekskluderet fra arbejdsmarkedet”, siger Peter Hald.

Har selv været på kanten af arbejdsmarkedet

Peter Halds store motivation for at drive arbejdet med inklusion i Carl Ras bunder også i, at han tidligere i livet selv har stået på kanten af arbejdsmarkedet.

Efter hans mor døde, da han var 16 år gammel, blev han en del af et dårligt miljø og endte bag tremmerne i nogle år. Efterfølgende kom han i arbejde og var i perioder på kontanthjælp.

”Grundet min egen fortid betyder det meget for mig, at vi tager et socialt ansvar i Carl Ras. At jeg selv har været på den samme side gør, at jeg kan møde de her mennesker i øjenhøjde, og jeg har en anden indsigt og forståelse for deres udfordringer og behov. Samtidig har jeg selv prøvet at blive hjulpet på rette vej af mennesker, der troede på mig som person og kunne se, at jeg havde nogle faglige evner. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig over for de ledere i Carl Ras, der havde troen på mig og gav mig muligheden for at indfri det potentiale, jeg besidder", siger Peter Hald.  

Rummelig arbejdsplads med plads til alle 

Carl Ras’ sociale indsats om at hjælpe udsatte borgere i beskæftigelse på centrallageret i Herlev har ført til, at engrosvirksomheden netop har vundet Great Place To Work©’sspecialpris ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’.

”At vi vinder denne her pris, gør mig utrolig stolt. Det er en stor tilfredsstillelse og anerkendelse af, at vores arbejde giver mening. Men det kunne heller ikke være gjort uden alle teamlederne og kollegaer på centrallageret, der tager godt imod borgerne og tager dem med ind i vores fællesskab”, siger Peter Hald.  

HR-Chef i Carl Ras, Tina Ziegler, tilføjer:

Læs også: Beskæftigelsen for ikke-vestlige indvandrere slår ny rekord

”Det understreger, at det menneskesyn, som vores organisation og kultur er bygget på, breder sig længere ud end os selv. Carl Ras er en rummelig virksomhed, der har plads til alle medarbejdere. Men det er ikke bare noget, vi siger – det er rent faktisk også noget, vi viser, at vi er”.

Foruden inklusionsprisen har Carl Ras for femte år i træk placeret sig i top-10 i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser® i kategorien for mellemstore virksomheder. En konkurrence af Great Place To Work©, som Carl Ras i mere end 10 år har prioriteret at tage del i med formålet om at være branchens bedste arbejdsplads.

I år er Carl Ras endt med en 2. plads i konkurrencen, hvilket er virksomhedens hidtil bedste resultat.

- KCP

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle