Carlsberg vinder pris for vandeffektivitet ved brygning

Carlsberg Danmark sparer rigtig meget på vandet til øl- og sodavandsproduktionen. Faktisk har bryggeriet halveret vandforbruget og har på den baggrund fornylig vundet Global Industrial Water Reuse Award for sin vandeffektivitet.

Foto: Carlsberg

”Vi sætter pris på den internationale anerkendelse for at have halveret vandforbruget på vores bryggeri i Fredericia. Vand er klodens allervigtigste ressource, men desværre også en knap ressource, så vi er stolte over at være med til at fortælle om og bidrage med løsninger, der kan bekæmpe vandmangel,” siger Andreas Kirketerp, TWM manager og daglig ansvarlig for vandgenvindingsanlægget hos Carlsberg Danmark.

Ved at genanvende 90% af alt procesvand fra produktionen har Carlsberg Danmark reduceret bryggeriets vandforbrug til øl- og sodavandsproduktion ned til blot 1,4 liter pr. produceret liter.

”Som store forbrugere af vand i fødevareindustrien skal vi også være med til at gøre en forskel via innovation, ny teknologi og partnerskaber. I Fredericia har vi taget et stort skridt med vores vandanlæg, som vi glædeligt deler erfaringer fra,” siger Martin Seier, produktionschef hos Carlsberg Danmark.

Prisen anerkender de bedste Fortune 1000-virksomheder, der anvender de bedste løsninger til genbrug og genanvendelse af vand.

Carlsbergs vandgenvindingsanlæg er blevet til igennem det offentlig-private partnerskab DRIP, Danish partnership for Resource and water efficient Industrial food Production, som består af en række fødevare- og teknologivirksomheder og universiteter, der i fællesskab har villet udvikle nye bæredygtige vand- og produktionsteknologier, der kan reducere vandforbruget i fødevareproduktion med 15-30 pct. uden at forringe kvalitet eller fødevaresikkerhed.

  • 90 % af procesvandet genbruges
  • Fra 2,9 til 1,4 liter vand pr. liter produceret
  • 10 % af bryggeriets samlede energiforbrug dækkes nu af vandanlæggets egenproduktion af biogas

De gode resultater betyder, at bryggeriet i Fredericia nu skal være en læringsplatform for Carlsbergs øvrige bryggerier.

De sidste to år er vi blevet en masse erfaringer rigere, og nu skal de mange erfaringer bruges som inspiration til Carlsberg Groups øvrige bryggerier og være et eksempel på, hvordan man kan genbruge vand i industrisektoren generelt,” siger Tenna Skov Thorsted.

Det er anden gang, at Carlsberg Danmark vinder en international pris for sit vandgenvindingsanlæg. Sidste år vandt bryggeriet prisen Global Water Awards for verdens mest vandeffektive bryggeri, der gives ved det årlige Global Water Summit, der har status som den største konference for vandindustrien.

-emte

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main