Coronakrisen giver nye opgaver for udlejningsvirksomhed

Forårets og sommerens mange aflyste festivaler og øvrige events påvirker Ajos. Dog har virksomheden formået at finde nye projekter.

Ajos plejer at udleje el-tavler og andet udstyr til sommersæsonens festivaler og events. Nu oplever virksomheden dog efterspørgsel fra andre typer kunder. Foto: Ajos..

COVID-19 har vendt op og ned på alt og fjernet meget af den hverdag og de rutiner, som tidligere formede de normale omstændigheder - både for borgere og virksomheder. Som utallige andre i branchen mærker udlejningsvirksomheden Ajos også de mange følgevirkninger, der er kommet af krisen. 

Under normale omstændigheder ville foråret og sommeren være en travl tid for Ajos' afdeling for midlertidige installationer, da festivaler, dyrskuer og en lang række øvrige events over hele landet plejede at bestille el-tavler, kabler og lysmaster til sine arrangementer.

“Vi plejer at udleje hundredvis af el-tavler og lysmaster samt flere kilometer kabler til mange festivaler, dyrskuer og en stribe af andre større eller mindre events. Efterspørgslen plejer at være stor fra 1. maj og til efter sommeren, men corona situationen i Danmark har dikteret en anden hverdag, og det kan vi ikke ændre på”, siger Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Ajos' afdeling for midlertidige installationer.

Krisen giver anderledes opgaver 
Vinteren blev brugt på at efterse og klargøre tavler, kabler og lysmaster til den forventede efterspørgsel, men en del af udstyret har nu fundet vej til andre kunder. Ajos' nylige flytning af deres sjællandsafdeling fra Hvidovre til Køge har betydet nye kunder i lokalområdet. 

Derudover har COVID-19 epidemien i sig selv ført direkte til nye ordrer i form af levering af hovedtavler og kabler til flere af myndighedernes midlertidige corona-testcentre ved København.

Læs også: Grøn fornuft at renovere for milliarder i en coronatid

Ajos bidrager i forvejen i kraft af sin rolle som byggepladsentreprenør på Nyt Hvidovre Hospital, hvor de blandt andet har etableret 16 modtagestuer i en montagehal i en del af det 600 kvadratmeter store råhus. 

Her er nu strøm, lys, vand og varme til modtagelse af patienterne, før de kan overføres til en hospitalsstue. Ajos leverede og opstillede desuden en hejs, der udelukkende anvendes som indgang for coronasmittede.

Leje i en usikker tid
Der er dog fortsat klargjort udstyr på lager hos Ajos - klar til levering og opsætning. En lejemulighed, der kan give god mening i denne krisetid.

“For alle de installatører, som i disse udfordrende tider ikke har lyst til at foretage store investeringer i nyt udstyr, kan det være en fordel at leje eksempelvis tavler, kabler eller lys. På den måde har de ikke mange penge låst i en investering i en usikker tid”, siger Ronnie Lindfoss og tilføjer:

“Der er stadig mange aktiviteter i byggeriet, og her er vi fortsat leveringsdygtige med kort varsel. Skulle der være private virksomheder eller offentlige institutioner, som i disse tider har brug for midlertidige installationer, kan vi også hjælpe dem. Vi har grej stående parat, og kunderne kan få præcis den løsning, de ønsker. Vi kan levere udstyret som ren udlejning, eller vores elektrikere kan varetage opstillingen og etableringen af udstyret. Så er kunden helt sikker på, at alt fungerer, når de er færdige”.

 - HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle