Cybersikkerhed inden for elektrisk mobilitet

Juice Technology modtager ny ISO/SAE 21434-certificering, hvilket er en vigtig milepæl for bilindustrien med hensyn til cybersikkerhed. Juice Technology AG er nu certificeret i henhold til ISO/SAE 21434 "Road vehicles – Cybersecurity engineering"

Juice Technology modtager ny ISO/SAE 21434-certificering, hvilket er en vigtig milepæl for bilindustrien med hensyn til cybersikkerhed. Juice Technology AG er nu certificeret i henhold til ISO/SAE 21434 "Road vehicles – Cybersecurity engineering". Foto: Arkivfoto..

ISO/SAE 21434-standarden blev offentliggjort i august 2021 og dækker komponenter, reservedele og tilbehør til standardkøretøjer. Den dækker alle faser af et køretøjs livscyklus – fra udvikling over produktion, drift og vedligeholdelse til genbrug. Selvom infrastrukturen uden for køretøjet egentlig ikke er omfattet af standarden, er ladeinfrastrukturen direkte påvirket af den som en uadskillelig del af infrastrukturens for e-køretøjer.

Pionerrolle for globale standarder
Juice ser e-mobilitet som et samlet koncept og mener derfor, at ladestationer skal leve op til de højeste standarder i bilindustrien. I fuld bevidsthed om sin pionerrolle i branchen har ladestationsproducenten derfor gjort sit arbejde og er blevet certificeret i henhold til ISO/SAE 21434 "Road vehicles - Cybersecurity engineering".
Christoph Erni, CEO og grundlægger af Juice Technology AG er overbevist:

"For os er implementeringen af standarden den logiske fortsættelse af vores 3 level-koncept for sikkerhed inden for elektromobilitet, som vi præsenterede på Juice World Charging Day 2021. Igen er vi et skridt foran vores konkurrenter og fortsætter vores fokus på cybersikkerhed. For selvom denne cybersikkerhedsstandard endnu ikke er obligatorisk for underleverandører til bilproducenter, bliver den før eller siden et must for hele branchen. Derfor tager vi det op i dag, så vi kan fortsætte med at være en stærk partner for OEM'er".

ISO/SAE 21434 i praksis
Øget interoperabilitet mellem biler, ladestationer, energistyringssystemer og netoperatører medfører en stigende risiko for fejl, da fejl i elektroniske systemer kan spredes ud over de enkelte delsystemer. Forebyggelse er derfor den nemmeste måde at reducere cyberrisici. En sikkerhedsorienteret tankegang er derfor grundlæggende. For ladeinfrastrukturen betyder det, at sikkerhedsaspektet skal være solidt forankret i design- og udviklingsfasen.
Denne "Security by Design"-tilgang starter med indkøb af hardwarekomponenterne, fortsætter med softwaredesignet og inkluderer alle kommunikationsprocesser. Generelt accepterede kodningsstandarder, kodeanalyseværktøjer og kodegennemgange hjælper med at reducere risici. Gennemprøvet praksis sikrer en mere effektiv kvalitetssikring.

Foranstaltningerne i den nye ISO-standard 21434 giver produktudviklere, producenter af originalt udstyr og deres leverandører større sikkerhed. Som OEM-leverandør producerer Juice ikke kun i automotive-certificerede fabrikker, men har nu også fået tildelt den seneste certificering for cybersikkerhedsteknik.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

10.06.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Er dit sikringssystem, adgangskort og kortlæsere sikre?

28.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

22.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Tag hul på fremtiden - Oplev vores banebrydende Mobile Wallet adgangsløsning

03.05.2024Installator.dk

Carl Ras styrker sin position inden for sikringssegmentet

02.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Har du styr på dine gæster?

26.04.2024Armadan A/S

Sponseret

Armadan opretter afdeling for passiv brandsikring

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle