Danmarks dygtigste elektrikerlærling drømmer om egen virksomhed

Emil Eigenbrod, der til DM i Skills blev kåret til Danmarks bedste elektrikerlærling, har store forventninger til fremtiden. Drømmen er at starte sin egen virksomhed - eller måske endda at gå i direktørens fodspor.

Emil Eigenbrod med Lars Mejlby, administrerende direktør i SIF Gruppen. Foto: SIF Gruppen..

Det endte med at være Emil Eigenbrod, tidligere VM-roer på ungdomslandsholdet og lærling i SIF Gruppen, der løb med titlen som Danmarks dygtigste elektrikerlærling til DM i Skills.

Læs også: Landets bedste el- og VVS-lærlinge er fundet

Finalen foregik over tre dage i Bella Center som kulminationen på tre måneders intense forberedelser.

”Det er lidt ligesom elitesport. Man træner og træner og træner. Man glæder sig, er spændt og lidt nervøs op mod finalen, og så er det forbi”, fortæller Emil og pointerer, at de sidste tre måneder har været en lang forberedelse med målrettede ekstrakurser, skole om aftenen, dygtige læremestre og praktiske øvelser.

”Det har været en periode med meget lange dage, og efter finaledagene med 12 timers arbejde fra morgen til aften sov jeg 14 timer i et stræk. Men samtidig giver det hårde arbejde et ekstraordinært udbytte. Jeg har lært så vildt meget, og samtidig har jeg fået nogle helt nye kammerater. Vi har jo været fem elektrikerlærlinge i finalerunden, og vi har lært hinanden rigtig godt at kende på den gode måde, selv om vi har været konkurrenter”, fortæller Emil, der ikke lægger skjul på, at han er et konkurrencemenneske med en ambition om at blive dygtig.

Et forbillede for branchen
”Min drøm er, at jeg en dag enten kan starte min egen virksomhed eller få en overordnet position i SIF Gruppen. Måske kan jeg gøre vores direktør kunststykket efter”, smiler Emil.

SIF Gruppens administrerende direktør Lars Mejlby startede i virksomheden som lærling og blev efter 30 år udnævnt som øverste chef. Og det lader til, at Emils drøm ikke er helt uopnåelig.

”Du har den rigtige SIF-ild i øjnene. Du er dygtig, arbejdsom, energisk og målrettet, så hvem ved: En dag overtager du måske min stol”, sagde Lars Mejlby i en hyldesttale, da han sammen med medarbejdere og Gladsaxes borgmester Trine Græse fejrede Emil ved en festreception i firmaets hovedsæde i Søborg.

Læs også: VVS-lærlinge udfordrer både fordomme og hinanden til DM i Skills

”Du er et forbillede for os alle. Ikke alene i SIF Gruppen, men for hele branchen. Vi er stolte over din indsats. Du understreger på fineste vis SIF Gruppens mere end 100-årige ambition om at fungere som arnested for faglig uddannelse og personlig udvikling af branchens dygtigste elektrikere”, fortsatte han.

- SMF

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle