Danmarks højeste boligbyggeri kræver hidtil usete løsninger

Ved Aarhus havn skal Danmarks hidtil højeste boligbyggeri Lighthouse stå klar i 2022 med en størrelse på 42.000 m2, en højde på 142 meter og ikke mindre end 45 etager. Her kan de kommende beboere se frem til mere rummelige lejligheder på grund af en unik type installation.

”Med Lighthouse var en af udfordringerne, at der ikke var meget plads at gøre godt med. Derfor var SuperTube den mest optimale løsning, da det er en pladsbesparende installation”, fortæller Jan Bahlmann, projektchef i Wicotec Kirkebjerg. Foto: Geberit. .

Rambøll har trukket på deres højhusspecialister fra hele verden, men alligevel har Danmarks højeste boligbyggeri, Lighthouse, været et udfordrende projekt. Rambøll har også har haft behov for at trække på eksperter fra branchen. Hver eneste centimeter er nemlig udnyttet i en grad, der har krævet konstruktioner og løsninger, som ikke er set før i Danmark:

”Lighthouse er et højhus af internationalt format, der derfor har krævet en international tilgang og løsninger, som er sjældne i Danmark. Her har vi særligt trukket på eksperter fra vores High Rise-afdeling og gode sparringspartnere fra branchen”, fortæller Stefan Højen Væggemose, projektansvarlig fra Rambøll.

Lyd- og pladsbesparende løsninger
Med Lighthouse har der været store ambitioner fra bygherre om at frigive mest muligt areal til husets kommende beboere, hvilket kræver en særlig disciplin, når der bygges i 142 meters højde. Derfor valgte Per Aarsleff A/S tidligt i processen Geberit som leverandør og sparringspartner for at få implementeret deres know-how og ekspertise inden for tekniske installationer i byggeriet.

Lighthouse er et højhus af internationalt format, der derfor har krævet en international tilgang og løsninger, som er sjældne i Danmark

Stefan Højen Væggemose

I den forbindelse stiftede Wicotec Kirkebjerg A/S, der er teknikentreprenører på byggeriet, deres første bekendtskab med Geberits afløbssystem, SuperTube, der lige præcis er udviklet til høje byggerier som Lighthouse:

”Med Lighthouse var en af udfordringerne, at der ikke var meget plads at gøre godt med. Derfor var SuperTube den mest optimale løsning, da det er en pladsbesparende installation”, fortæller Jan Bahlmann, projektchef i Wicotec Kirkebjerg.

Når der bygges op i højden, er det afgørende at spare plads i skakten, så kvadratmeterne i lejlighederne bliver udnyttet bedst muligt. Det er muligt med Geberits SuperTube, da afløbssystemet skaber en konstant luftsøjle i afløbsledningen. Det betyder, at der ikke er behov for ekstra udluftningsrør, som ellers ville være tilfældet med en konventionel løsning.

Geberits SuperTube afløbssystem skaber en konstant luftsøjle i afløbsledningen. Det betyder, at der ikke er behov for ekstra udluftningsrør, som ellers ville være tilfældet med en konventionel løsning. Foto: Geberit..

Herudover kan SuperTube kombineret med Geberit Silent-db20 holde lydniveauet nede, da det er et lyddæmpende afløbssystem. Det betyder for byggeriets beboere, at de ikke behøver følge med i, hvornår deres naboer skyller ud.

Hydraulik fører vandet videre uden fald 
Geberit SuperTube er det eneste system i verden, hvor man kan montere vandrette rørledninger på op til seks meter uden fald. Det skyldes, at den strøm, der opstår ved vandets cirkulære bevægelse gennem røret, skaber et hydraulisk træk, som fører vandstrømmen videre, selv om der ikke er noget fald. Det giver mulighed for, at man kan montere rørbærer tæt på betonloftet – og det er netop det, der gør løsningen mere pladsoptimerende.

Geberit SuperTube består af tre forskellige komponenter:

• Geberit PE Sovent fittingen som med en optimeret produktgeometri leder vandet til faldrøret og sætter det i rotation, så det presses mod rørets væg. Den cirkulære strømning, der opstår, skaber en stabil, konstant luftsøjle indvendigt, hvilket giver en afløbskapacitet på 12 l/s.
• Geberit PE BottomTurn som med en bøjning bryder muren af vand, så den cirkulære strømning bliver til en lagdelt strømning uden at afbryde luftsøjlen. Bøjningen betyder en betydelig reduktion af støjniveauet, ligesom det er pladsbesparende sammenlignet med konventionelle løsninger.
• Geberit PE BackFlip får den lagdelte strømning af vand til at hvirvle igen, så den drejer gennem den lodrette rørledning, mens det ledes væk i en cirkulære strømning. Den indvendige luftsøjle i det efterfølgende faldrør bevares for et effektivt og konstant vandflow.

For Geberit har Lighthouse været et spændende projekt at kunne bidrage til og se den innovative løsning i praksis:

”Lighthouse er det hidtil største danske byggeri, der har installeret SuperTube, men vi ser allerede et stigende behov og efterspørgsel på systemet. SuperTube vil være fordelagtig for alle byggerier på fem etager og derover, da det kan give en mere hydraulisk optimerende løsning, der resulterer i en billigere og mere pladsbesparende løsning”, udtaler Lennarth Dahl, teknisk konsulent hos Geberit.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

29.04.2024TOTO

Sponseret

TOTO er bare god kvalitet

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde