Dansk biogasproducent købt for 14 milliarder

Nature Energy Biogas A/S ("Nature Energy" eller "Selskabet"), der er førende inden for produktion af biogas og vedvarende energi fra organisk affald, har meddelt, at selskabet har indgået en endelig aftale, hvorefter Shell Petroleum NV, et helejet datterselskab af Shell plc (Shell), vil erhverve 100% af virksomheden til en samlet selskabsværdi på næsten 2 milliarder US Dollars (1,9 milliarder Euro).

I løbet af de seneste fem år har Nature Energy gennemgået en fase med intensiv organisk og ikke-organisk vækst gennem strategiske investeringer, hvor antallet af anlæg i drift er steget fra 4 til 14 anlæg. Selskabets biogasproduktion er vokset fra 37 millioner m3 til 180 millioner m3 om året. Shell har nu købt den danske biogasproducent for 14 milliarder Foto: Arkivfoto..

Nature Energy ejer og driver 14 biogasanlæg i industriel skala og har omkring 30 tilsvarende anlæg i pipeline i Europa og Nordamerika. Virksomheden anvender en design-build-own-operate-model på alle sine projekter. Nature Energys førende position inden for biogasproduktion fra organisk affald understøttes af tre centrale markedsdrivere: reduktion af drivhusgasemissioner, tilvejebringelse af lokal, sikker og økonomisk bæredygtig energi og håndtering af den stigende mængde organisk affald på en cirkulær måde.

For Shell øger opkøbet yderligere virksomhedens evne til at arbejde med sin etablerede kundebase på tværs af flere sektorer for at fremskynde virksomhedens overgang til nul-emissioner. Det vil også understøtte Shells ambition om rentabelt at øge sin produktion af lav-emissions brændstoffer og produkter i dets verdensførende kundevendte aktiviteter.

Nature Energy ejes i øjeblikket af et konsortium af institutionelle investorer, herunder Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og Sampension (samlet kaldet "NGF Partnership"), med stor erfaring med at udvikle og opbygge europæiske markedsledere inden for energiomstilling og miljø.

I løbet af de seneste fem år har Nature Energy gennemgået en fase med intensiv organisk og ikke-organisk vækst gennem strategiske investeringer, hvor antallet af anlæg i drift er steget fra 4 til 14 anlæg, og selskabets biogasproduktion er vokset fra 37 millioner m3 til 180 millioner m3 om året. Nature Energy har udviklet en række teknologistyrede initiativer for at øge biogasudbyttet og forbedre økonomien i produktion af biogas. Virksomheden har ekspanderet internationalt i Frankrig, Holland og Nordamerika og beskæftiger mere end 400 medarbejdere over hele verden, en femdobling i perioden.

Læs også: Energiorganisationer i EU kræver ny strategi

Jesper Lok, bestyrelsesformand i Nature Energy udtaler:
"Under ledelse af NGF-partnerskabet er Nature Energy vokset til en førende producent af biogas fra organisk affald og har været banebrydende i forhold til standardisering og kommercialisering af produktionsprocessen i storskala i Danmark, der skaber højere afgrødeudbytter i landbruget. Under det nye ejerskab af Shell vil vores team fortsætte med at forfølge sin unikke vision om at frigøre yderligere værdifulde ressourcer fra affaldsmaterialer, samtidig med at det tilbyder sikker og økonomisk bæredygtig energi til markedet og fremmer en cirkulær økonomi".

Ole Hvelplund, administrerende direktør i Nature Energy, udtaler:
"Ejerskiftet ville ikke være muligt uden hele Nature Energy-organisationen, vores talentfulde og dedikerede medarbejdere, vores industripartnere samt vores investorer - som altid bakket op om vores mission og har ydet uvurderlige bidrag til Nature Energys vækst og succes. Vi ser frem til den næste vækstfase, og vi er fortsat begejstrede for på den korte bane at hjælpe med at tackle den nuværende energiusikkerhed samt for det det langsigtede potentiale for biogaskapacitet, der er fastsat i REPowerEU-planen".

Huibert Vigeveno, Shells downstream-direktør, udtaler:
"Shells konkurrenceevne inden for lav-emissions brændstoffer stammer fra kapaciteter på tværs af værdikæden, der kombinerer en handels- og forsyningsorganisation i verdensklasse med adgang til differentieret teknologi og produktionsaktiver. Opkøbet af Nature Energy vil tilføje en europæisk produktionsplatform og vækstpipeline til Shells eksisterende RNG-projekter i USA. Vi vil bruge dette opkøb til at opbygge en integreret RNG-værdikæde på globalt plan på et tidspunkt, hvor energiomstillingspolitikker og kundepræferencer signalerer stærk vækst i efterspørgslen de kommende år".

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning