Dansk Byggeri: Flere slidte faldstammer skal renoveres

For mange slidte faldstammer bliver skiftet ud, når de blot kunne renoveres, og det tærer på miljøet. Derfor går Dansk Byggeri i gang med at arbejde på en kontrolordning for renovering af faldstammer.

Selvom det ofte er både billigere og bedre for miljøet at renovere faldstammen, bliver de per automatik næsten altid skiftet ud. Arkivfoto..

Men selvom det ofte er både billigere og bedre for miljøet at renovere faldstammen, bliver de per automatik næsten altid skiftet ud.

Den uhensigtsmæssige praksis vil Dansk Byggeri gerne ændre på.

”I dag er der så mange forskellige produkter på markedet, at det er svært at overskue, hvad man som ejer af en bygning skal vælge. Og hvis man som de fleste almindelige boligejere ikke har den tekniske viden, så er det helt umuligt at gennemskue, hvad man skal gøre. Så vælger de fleste bare at udskifte faldstammen, selvom en renovering måske havde været nok. Derfor starter Dansk Byggeri nu arbejdet med at lave en kontrolordning, så der bliver gennemsigtighed i forhold til, hvilke muligheder der er, og ikke mindst vished om, at en renovering lever op til den lovede kvalitet om for eksempel levetid og tæthed”, siger konsulent i Dansk Byggeri Trine de Fine Skibsted.

Der var for cirka 25 år siden en tilsvarende udfordring ved renovering af kloakafløbsledninger, og dengang fik bygherrer og entreprenører i fællesskab lavet den såkaldte ”Kontrolordning for Ledningsrenovering”.

”Kontrolordningen er i dag garant for høj kvalitet i arbejdet og skaber tryghed for bygherrer. Nu lader vi os inspirere af det arbejde. Første skridt i udviklingen er at finde finansiering til projektet, og det er vi allerede godt i gang med. Det er afgørende for, at vi kan nå i mål med arbejdet”, siger Trine de Fine Skibsted.

Kvaliteten er altafgørende
De fremtidige kunder tager godt imod forslaget om en kommende kontrolordning.

”Man er som bygherre i dag helt afhængig af at kunne stole på entreprenørens ord om kvaliteten af renoveringen af faldstammerne. Kvaliteten afhænger dog i lige så høj grad af entreprenørens kompetencer og erfaring som materialevalg og installationsprocedure”, siger bestyrelsesformand i Ejerforeningen Åparken i Odder Stefan Dyrberg.

Han mener, at det er vigtigt, at bestyrelsen i en ejerforening har et grundigt beslutningsgrundlag, når en ejerkreds skal overbevises om, hvorvidt man skal renovere eller skifte faldstammerne ud.

”Det er jo i sidste ende den enkelte ejer, der skal finansiere projektet. Faldstammer er som regel ikke noget, man kan se, og det handler derfor i høj grad om, at ejerne føler sig sikre på, at de får det samme og måske et bedre produkt, hvis faldstammen bliver renoveret i stedet for at blive skiftet ud. Derfor er kvaliteten altafgørende. En kontrolordning vil give sikkerhed for, at man får det produkt, man betaler for, og at det lever op til de lovede krav om blandt andet levetid og tæthed,” siger Stefan Dyrberg.

Efter planen skal der i første omgang udarbejdes et teknisk grundlag, som beskriver, hvilke kvalitetskrav om blandt andet tæthed og levetid en renoveret faldstamme skal leve op til, hvis virksomheden skal optages i kontrolordningen.

Læs også: 420 Østerbro-lejligheder får nye lydsvage installationer

Projektet finansieres indledningsvis af en række installatører, men den endelige etablering af en kontrolordning kræver, at der bliver fundet ekstern finansiering.

- SMF

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle