Dansk Byggeri glæder sig over autorisationer inden for el

Der er stor tilfredshed i Dansk Byggeri over de nye AMU-forløb, hvor håndværkere og andre faglærte kan blive autoriserede i kabelmontage og udvalgte elinstallationer.

Tidligere var det nødvendigt med en fuld autorisation som el-installatør for at trække ledninger og kabler, men sådan er det ikke længere. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har netop godkendt en række AMU-kurser, der giver tømrere, murere, automekanikere, smede og andre faglærte mulighed for at trække kabler.

Læs også: Studerende opnår landets første delautorisationer

Det er autorisationsloven fra 2014, der gør det muligt for virksomheder at specialisere sig i dele af det autorisationsbelagte område, oplyser erhvervsorganisationen Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

”Det er virkelig en god nyhed, at de nye AMU-kurser endelig er blevet godkendt. Det åbner nye og mere fleksible forretningsmodeller for private virksomheder, som fremover vil kunne udføre mere samlede opgaver. Samtidig giver det mindre og mellemstore virksomheder mulighed for at have en medarbejderstab med bredere kompetencer”, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Jakob Krohn-Rasmussen.

Autorisationsloven gør det således muligt for forskellige typer af faglærte at gennemføre og bestå tre særligt tilrettelagte AMU-forløb, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Læs også: Landets første el-mestre er fra Nordjylland

AMU-kurserne udbydes over hele landet og kan afvikles ude hos de enkelte virksomheder. Alt afhængig af hvor megen relevant erfaring den faglærte har, varer kurserne fra 10 til 33 dage.

- JKK 

Rettelse

Der er ikke tale om delautorisationer, men blot autorisationer. Dette er nu rettet i artiklen.

Red.  

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle