Dansk Supermarked sparer millioner på elforbruget

Ved at udskifte belysningen og opdatere kasseapparaterne i samtlige af Dansk Supermarkeds butikker sparer detailkoncernen årligt 17,9 millioner kWh og 15 millioner kroner.

I loftet over de handlende sidder de, de små strømslugere, som næsten ingen bemærker i det daglige, fordi de er en så naturlig del af hverdagen. Men Dansk Supermarked har sat spot på sine lyskilder og deres store elforbrug. Derfor må de forældede lavvoltspærer nu lade livet til fordel for en nyere, mere miljøvenlig og energibesparende belysning. Foto: Claus Sjödin.

Sidste år begyndte Dansk Supermarked en større udskiftning af samtlige spotlys i alle detailkoncernens Bilka, Føtex- og Salling-butikker. I år går el-installatørerne til kamp mod loftsbelysningen i alle landets Bilka-, Føtex- og Netto-butikker.

Alene ved at skifte de gamle lavvoltslyskilder ud med nye LED-lys skåner Dansk Supermarked miljøet for unødig belastning og opnår samtidig en årlig besparelse på 4,1 millioner kroner. Med udskiftningen af grundbelysningen forventes det, at Dansk Supermarked vil opnå en yderligere besparelse på godt 9 millioner kroner om året.

Læs også: Fagfolk skriver: LED-belysning rammer butikkerne

Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, ser opgraderingen til miljøvenlig og energibesparende belysning som en naturlig del af virksomhedens udvikling.

”Som Danmarks største dagligvarekoncern har vi et ansvar for at begrænse vores energiforbrug mest muligt, og når det samtidig viser sig at være en god forretning, giver det god mening at foretage investeringen”, siger hun.

Udskiftningen sparer alt i alt Dansk Supermarked for 16 millioner kWh om året på belysning alene. Det svarer til, at butikkernes elforbrug på loftsbelysning bliver halveret, mens elforbruget for spotlys bliver reduceret med hele 80 procent. På den måde sparer Dansk Supermarked miljøet for CO2-udledning svarende til 4.800 tons, som er det samme, der vil blive udledt ved 38 millioner kørte kilometer i en nyere bil.

Nye energieffektive kasseapparater
Men det er ikke kun på belysningsområdet, at Dansk Supermarked er opmærksom på at spare på energien. Også kasseapparaterne har fået en miljøvenlig opgradering.

Ved at opgradere alle kasseapparaternes computere forbedrer Dansk Supermarked ikke kun kasseapparatets kapacitet, men bruger samtidig også mindre strøm. For at være helt nøjagtig reduceres forbruget med hele 1,9 millioner kWh årligt.

Læs også: Kommune sparer millionbeløb ved brug af LED-lygtepæle

”Den grønne gevinst på kasseapparaterne bare i Danmark er en stor besparelse af kWh, som omregnet svarer til det årlige energiforbrug i 379 parcelhuse. Vores kasseapparater er nu gået fra et D til et C på den EU-godkendte A-G-skala, som vi kender fra energimærkningen af huse”, siger Jette Vrist, IT Project Manager i Dansk Supermarked.

Projektet er nu færdigt i Danmark. I løbet af de næste par måneder vil udskiftningen af kasseapparatets computer fortsætte til også at omfatte Netto i Sverige, Polen og Tyskland. 

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Oplev ny generation af LAMEL-LED

23.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Få større fleksibilitet med en plugin fordelingstavle

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde