Dansk udstyr giver varme og rent vand i Ukraine

Russiske angreb har lagt store dele af Ukraines energiforsyning i ruiner. Den ukrainske region Mykolaiv har bedt Danmark om hjælp til at genopbygge forsyningssystemerne og dermed bidrage til at sikre rent vand og beskyttelse fra vinterkulden til sine borgere. Nu er godt 11 ton dansk vand- og varmeudstyr ankommet til Ukraine.

Den ukrainske region Mykolaiv har bedt Danmark om hjælp til at genopbygge forsyningssystemerne og dermed bidrage til at sikre rent vand og beskyttelse fra vinterkulden til sine borgere. Nu er godt 11 ton dansk vand- og varmeudstyr ankommet til Ukraine. Foto: Arkivfoto..

Russiske angreb på Ukraines kritiske civile infrastruktur betyder, at mange ukrainere nu mangler både elektricitet, varme og rent vand. Derfor har en række aktører i den danske energibranche og vandsektor doneret udstyr, der giver en livsnødvendig håndsrækning til ukrainske borgere.

”Vi skal stå sammen med den ukrainske civilbefolkning, som er blevet mål for Putins brutale angreb. Derfor er jeg taknemmelig for, at danske virksomheder og forsyningsselskaber i løbet af kort tid har doneret udstyr, som reelt set kan bidrage til at redde liv i Ukraine”, siger klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagaard.

”Det er helt uacceptabelt, at Rusland går så målrettet efter at ramme civil infrastruktur i Ukraine. Det går hårdt ud over befolkningen. Med vores støtte imødekommer vi konkrete behov nu og her. Vi hjælper blandt andet med at skaffe varme og vand til befolkningen, så de kan komme gennem vinteren. Vores støtte ydes selvfølgelig i tæt dialog og koordination med relevante myndigheder i Ukraine“, siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.

Læs også: 2022 blev et dyrt men også grønnere energiår

Energistyrelsen har i tæt samarbejde med den danske ambassade i Kyiv og brancheorganisationerne DBDH, Danske Vandværker og DANVA koordineret indsamlingen af udstyret, som skal bidrage til genopbygning af forsyningssystemerne i den ukrainske region og by, Mykolaiv.

Byen, der har godt en halv million indbyggere og ligger cirka 100 km fra byen Kherson, har anmodet Danmark om udstyr til at reparere ødelagt fjernvarme- og vandforsyning. De 11 tons udstyr er doneret af de danske leverandører Grundfos, Broen, Hydro-X samt en række vandforsyningsselskaber. Med hjælp fra Beredskabsstyrelsen blev udstyret sendt fra Danmark og er nu nået sikkert frem til Ukraine.
Forsendelsen består af udstyrsdele, herunder pumper, ventiler og elektroder. Udstyret, der skal erstatte ødelagte komponenter i Mykolaivs fjernvarme- og vandforsyning, udgør et vigtigt bidrag til akut genopbygning af energiinfrastrukturen i regionen.

Bidraget komplementerer dansk-ukrainsk partnerskab
Donationen af udstyret er en del af en årelang indsats, hvor Danmark støtter Ukraine på energiområdet. Siden Ruslands invasion har indsatsen fokuseret på Ukraines kritiske infrastruktur. Energistyrelsen, Udenrigsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder løbende sammen med Ukraine med at klarlægge, hvordan Danmark bedst kan understøtte opretholdelse og genopbygning af den ukrainske energiinfrastruktur.

Efter invasionen var Danmark blandt de første til at holde hånden under Ukraines energisektor ved at tage initiativ og donere midler til en fælles europæisk fond, der nu har modtaget over 100 millioner euro i støtte.
Danmark har også bistået med at gøre Mykolaiv klar til vinteren, blandt andet ved at sende store mængder spånplader til byen, som kan bruges til at afdække de tusindvis af knuste ruder. Samarbejdet med Ukraine bygger på et partnerskab, som Danmark og Ukraine har haft siden 2014 med det formål at sikre en grøn omstilling i Ukraine og styrke landets energiuafhængighed.

- PiB

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

AURA leverer rekordresultat på driften i jubilæumsår

24.04.2024Installator.dk

Fjernvarme-formand trækker sig efter skandale

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

16.04.2024Vaillant A/S

Sponseret

BÆREDYGTIGE LUFT TIL VAND VARMEPUMPER GØR OLLEKOLLE GRØNNERE

15.04.2024TOTO

Sponseret

Priser til TOTO for bæredygtighed og design

11.04.2024Installator.dk

Sanitetsbranchen er ramt af stagnerende salg på andet år

03.04.2024Geberit A/S

Sponseret

Nyt gulvstående toilet fra Ifö: Øger effektiviteten og reducerer støj

02.04.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANT GIVER GRØN VARME TIL DIT NÆSTE PROJEKT

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København