Danskerne er for alvor begyndt at spare på vand og energi

Ny analyse viser, at tre ud af fire danskere har gennemført eller overvejer at gennemføre nye tiltag i det kommende år for at spare på omkostningerne til energi og vand.

På www.vandbarometer.dk. kan man se mere om danskernes energi- og vandforbrug og samtidig teste sit eget vandforbrug. Foto: Arkivfoto.

På grund af usikkerheden om gasleverancer opfordrede Energistyrelsen i sidste uge alle danskere til at spare på el og det varme vand for at medvirke til at strække ressourcerne lidt længere. Men danskerne er allerede i fuld gang som følge af de høje energipriser.

Det viser en ny analyse fra YouGov om energi- og vandforbruget i Danmark, som en af verdens førende producenter af sanitet og vandhaner, GROHE, netop har offentliggjort på hjemmesiden Vandbarometer.dk. Hele 75 procent af danskerne har således allerede gennemført eller overvejer at gennemføre nye tiltag i det kommende år for at spare på omkostningerne til energi og vand.

Både adfærdsændringer og nye produkter

De mest populære tiltag er adfærdsændringer som at slukke lyset, skrue ned for varmen, tage kortere bade og undlade at lade vandet løbe ved tandbørstning. Men det drejer sig også om skift til elpærer, udskiftning til energibesparende elektronik og investering i vand- og energibesparende vandhaner.

LÆS OGSÅ: Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg

Analysen viser også, at udviklingen med øget fokus på besparelser har været godt i gang i takt med de stigende priser. Inden for de seneste tre måneder har 59 procent af danskerne gennemført ændringer i hjemmet for at formindske energiforbruget, mens 47 procent har foretaget ændringer for at spare på vandet.

”Ud over de miljø- og samfundsmæssige årsager til at spare på el og vand, har det med de meget høje energi- og forbrugerpriser vel aldrig været mere relevant at gå målrettet efter besparelser i husholdningerne. Og der er virkelig meget at spare ved at være opmærksom på sit vand- og energiforbrug”, siger Mette Nielsen, Leader of Marketing hos GROHE Danmark, i en kommentar til analysen og giver nogle eksempler:

”Hvis man reducerer fem af familiens ugentlige brusebade fra 15 til 5 minutter, kan man spare 4.600 kr. om året. Og ved investering i vand- og energibesparende produkter til bad eller køkken kan en husstand på fire spare over 30.000 liter vand og over 2.000 kr. om året ved at udskifte en traditionel vandhane til en ny med vandbesparende teknologi. Og hvis den tilmed drypper kan man spare yderligere 2.000 kr. om året på vandregningen ved udskiftning.”

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle