Danskerne vælger de sikre løsninger på badeværelset

En ny forbrugerundersøgelse foretaget af A&B Analyse for Unidrain tager pulsen på de danske boligejeres købeadfærd, mønstre, vaner og drømme. Og nogle af de helt centrale konklusioner er at vi vægter kvalitet over alt andet.

I andre lande, eksempelvis i Tyskland og Italien, er de længere fremme end danskerne. Vi er lidt mere tilbageholdne og skal lige se tingene an, og bruge tid på at vænne os til en ny trend. Foto: Unidrain A/S.

Danskerne elsker godt nok farver og funkyness – men i sidste ende træffer vi de sikre valg, når vi står ude i butikkerne. En ny undersøgelse foretaget af A&B Analyse viser også, at de yngre (18-34 årige) er mere modige end de ældre aldersgrupper. Hvad der nok er mere overraskende, er at undersøgelsen konkluderer, at kun 11 procent af os mener at bæredygtighed er vigtigst, når vi skal investere i nyt design til badet.

1055 danske boligejere har deltaget i undersøgelsen. Gennemsnitsindkomsten ligger mellem 300.000 og 800.000 kr. Hver fjerde adspurgte planlægger at renovere deres badeværelse indenfor de næste fem år.

Hos Unidrain, kender man det jo godt fra os selv. Vi ser noget i blade og magasiner, på instagram eller i tv'et, og vi fantaserer og forestiller os at bo sådan. Men når dagen så kommer, og vi står foran et konkret valg, så rammer tvivlen og angsten for måske at vove for meget? Hele 71 procent ville prioritere det praktiske og klassiske, hvis de skulle have nyt badeværelse i morgen. Majoriteten ville vælge hvide fliser eller fliser i natursten, og hele 60 procent ville købe et linjeafløb.

Derfor træffer danskerne langsigtede og langtidsholdbare valg. Hele 66 procent af de adspurgte svarer, at kvaliteten er vigtigst for dem, når de skal vælge nyt design til badet. Dernæst er prisen afgørende.

LÆS OGSÅ: Hundedyre byggematerialer fordrer digitalisering og dokumentation

Indbegrebet af dansk design og æstetik

Også hos det danske firma Unidrain, der producerer og sælger designerafløb til badet, ser man tendensen i salgstallene. Unidrain-produkterne er indbegrebet af dansk design og æstetik til badeværelset – funktionelt, driftsikkert, kompromisløst, enkelt, elegant og eksklusivt – og dermed også indbegrebet af langtidsholdbart. Og med de fem forskellige overflader: sort, kobber, messing og børstet eller håndpoleret stål, er der nok at vælge imellem, hvis du ønsker at differentiere dig lidt fra standarderne. Men selvom Unidrain ser en stigning i salget af farver og gyldne metaller, så er det stadigvæk primært stål, kunderne køber.

Hos en af Sjællands største badudstillinger, Shapehouse, fortæller indretningschef Christina Oustrup Rosendahl:

"Det er et billede, jeg sagtens kan genkende. Kunderne i dag vil gerne betale for kvalitet. Badeværelset er et dyrt rum – altså en langtidsinvestering – og ikke et rum, du bare lige laver om, hvis du fortryder. Du skifter jo ikke lige et armatur eller et afløb, og derfor vælger langt de fleste danskere det sikre. Vi er blevet modigere, men kunderne 50+ vælger det holdbare, praktiske og rengøringsvenlige og helt klassiske, som appellerer bredere, hvis/når de en dag skal sælge huset. De yngre tør lidt mere, og er i øvrigt bedre forberedte. De har undersøgt alt på nettet, pinterest og instagram, inden de kommer her".

I andre lande, eksempelvis i Tyskland og Italien, er de længere fremme end danskerne. Vi er lidt mere tilbageholdne og skal lige se tingene an, og bruge tid på at vænne os til en ny trend. Der er så at sige lidt forsinkelse, inden en trend ses i salget.

LÆS OGSÅ: KNX og smarthome spiller hovedrolle i energieffektive bygninger

Christina Oustrup Rosendahl ser dog samme tendens som Unidrain i forhold til sort, kobber og messing, nemlig at salget er stigende. Og hun ser også at valget af armatur dikterer valget af afløb og derefter tilbehør som hylder, knage, håndklædestang, toiletbørste og toiletrulleholder. Hvis man først har valgt et armatur i messing, så vælger man messing hele vejen rundt. I dag skal alt helst matche.

"Kunderne er som regel ret enige, når de står i butikken. Kvinderne er dog lidt mere modige eller risikovillige end mændene. Og det er typisk kvinderne, der får deres vilje!".

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde