Det første store batteri i Danmark er nu en del af elnettet

Integreringen af Danmarks første store batteri i elnettet er nu en realitet. Batteriet er en del af forskningsprojektet EnergyLab Nordhavn i København.

Batteriet indgår i EnergyLab Nordhavn – et fireårigt projekt, der udvikler fremtidens energiløsninger. PR-foto. .

Om batteriet

Li-ion-batteriet er installeret i P-hus Lüders i Nordhavn. Fuldt opladet kan batteriet forsyne cirka 60 husstande i et døgn.

  • Effekt: 630kW
  • Energi: 460kWh
  • Teknologi: Li-ion
  • Idriftsættelse: Marts 2017
  • Batteriløsningens samlede vægt: 3,5 ton

Kilde: Radius/ABB  

Radius Elnet og ABB realiserer som de første i Danmark en af visionerne bag Smart Grid – fremtidens elnet, der skal kunne håndtere større udsving i elproduktionen og nye forbrugsmønstre. Danmarks første store batteri i et bynært miljø er således sat i drift.

Det sker som led i forsknings- og demonstrationsprojektet ’EnergyLab Nordhavn’ i København. Her udvikler By & Havn Nordhavn som fremtidens bæredygtige bydel. Batteriet er placeret i P-hus Lüders, som By & Havn har stillet til rådighed.

For Københavns overborgmester, Frank Jensen, markerer det nye batteri et skridt i arbejdet frem mod en endnu grønnere hovedstad:

”Vi stiller København til rådighed, så virksomheder og forskere kan udvikle og teste nye, grønne løsninger. Det nye batteri er et konkret resultat af vores ambitiøse partnerskab her i Nordhavn og understreger, at vi går forrest for at reducere CO2-udledningen”.

Derfor er der brug for batterier
Den grønne omstilling og nye forbrugsmønstre udfordrer elnettet. Produktion fra blandt andet vindmøller og solcelleanlæg svinger, og om nogle få år forventes forbruget til opladning af elbiler, til elvarme og til varmepumper at stige betragteligt.

Det er en udvikling, som elnetselskabet Radius nu får mulighed for at forberede sig på, siger Knud Pedersen, selskabets bestyrelsesformand:

”Nordhavn er noget nær det perfekte laboratorium for os. Batterier, der er koblet op på elnettet, vil med stor sandsynlighed være en nødvendig fremtidig teknologi for at opretholde den høje forsyningssikkerhed. Nu er vi i gang med at afprøve, hvordan denne nye teknik og de markedsmæssige løsninger bidrager hertil – herunder om elnettet kan drives mere omkostningseffektivt”.

ABB ser et globalt marked
ABB har udviklet det komplette batterisystem i tæt samarbejde med Radius. 

”Fremtiden for energilagring med batterier direkte tilsluttet elnettet ser ud til at ligge lige foran os. I ABB ser vi et globalt marked for net-tilsluttede batterier i kraftig vækst, og det er et marked, vi satser massivt på fremadrettet. Anvendelsesmulighederne er mange, men særligt integration af vedvarende energi og lagerkapacitet til elbiler og -busser er oplagte. Udviklingen er yderligere understøttet af, at priser på Li-ion-batterier er faldende”, siger Claus Madsen, administrerende direktør i ABB Danmark.

- JKK 

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Udvalgte

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle