DF vil etablere lån til effektive energianlæg

Dansk Folkeparti vil oprette en lånepulje, som skal få husejere i yderområder til at skrotte forældede olie- eller gasfyr. Tekniq er positiv.

Forslaget går ud på, at der skal oprettes en statslig finanspolitisk neutral lånepulje, der kan betale for, at de forældede energianlæg bliver udskiftet med moderne og energivenlige anlæg. Herefter kan ejeren betale lånet tilbage i takt med, at der bliver opnået en besparelse i udgiften til energi.

”Forslaget er tiltænkt de områder, hvor man ikke kan kobles på den kollektive forsyning og hvor husene er opvarmet med forældede oliefyr. Dem vil vi gerne give mulighed for at låne til et mere energieffektivt energianlæg”, siger Dansk Folkepartis klima- og energiordfører Mikkel Dencker til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ordrerfremgang og øget beskæftigelse
Foruden at få udskiftet de gamle anlæg er formålet med lånepuljen også at skabe et opsving i Danmarks yderområder ved at give mere beskæftigelse til håndværkere og underleverandører.

Og forslaget vil betyde ordrefremgang og sætte skub i beskæftigelsen, vurderer Tekniq, der bakker op om DF's forslag. Forslaget vil også blive taget kærkomment imod af de danske boligejere, mener underdirektør i Tekniq Simon O. Rasmussen.

 ”Vi tror, der er et betydeligt behov. Vi ved fra undersøgelser, at danske husejere er stærkt interesseret i energiforbedringer, og vi ved, at økonomi på én gang er den største motivationsfaktor, men også den største barriere for at energirenoveringer bliver igangsat”, siger Simon O. Rasmussen til Licitationen.

Læs også: Stadig liv i oliemarkedet

DF’s ønske er, at man ved at tilbyde en 10-årig tilbagebetalingstid blot skal sikre sig, at det nye energianlæg kan finansieres over en periode på eksempelvis syv til otte år, hvorefter den fremtidige gevinst inkorporeres i den samlede energiregning. 

-SSM

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle