Dong og Brødrene Dahl støtter særligt udvalgte installatører

En ny samarbejdsaftale mellem DONG Energy og Brødrene Dahl betyder, at ”klimainstallatører”, der er uddannet af Brødrene Dahl, kan give boligejerne et tilskud på 9.000 kroner, hvis de investerer i en varmepumpe. Installatør-organisation undrer sig over aftalen.

Et nyt samarbejde mellem energiselskabet Dong og vvs-grossisten Brødrene Dahl sikrer, at såkaldte ”klimainstallatører”, der er uddannet af Brødrene Dahl, kan give deres kunder et kontant tilskud på 9.000 kroner, hvis de køber en varmepumpe, og 5.000 kroner hvis de vælger at udskifte den eksisterende varmekilde med et pillefyr.

Læs også: Tekniq: Brødrene Dahl bør droppe nyt koncept

Det er statsejede Dong Energy, der står klar med tilskuddet, som via ”klimainstallatørerne” går direkte til boligejeren.

”Med ordningen vil vi gerne slå et slag for at bruge de uddannede ”klimainstallatører”, som er rutinerede i de komplekse klimainstallationer, der jo ligger noget uden for traditionelt VVS-arbejde. Derfor har vi indgået alliancen med Brødrene Dahl,” siger Tomas Lykke Nielsen, Chief Customer Officer i Dong Energy.

Læs også: Dong forurener konkurrencen

DS Undrer sig
Hos installatørorganisationen DS Håndværk & Industri undrer man sig over Dong og Brødrene Dahls koncept.

”Det er da en lidt spøjs konstruktion sådan rent konkurrencemæssigt", siger vvs-konsulent Birger T. Christiansen fra DS Håndværk & Industri.

”Men jeg falder mere over det med uddannelsen til klimainstallatør. Det er jo en helt selvbestaltet uddannelse, og det gør da bestemt ikke markedet mindre plumret, at der på den måde er nogle virksomheder, der laver deres egne uddannelser. Uddannelsen til klimainstallatør er måske god nok, men der er mange betegnelser i spil. Og Solar har jo også en uddannelse. Hvad med den installatør, som køber en varmepumpe eller et pillefyr hos Brødrene Dahl, og som ikke har deres uddannelse, får han så også tilskuddet?,” spørger Birger T. Christiansen

Troskab er et krav
Ifølge Hauke Thiessen, der er salgsdirektør hos Brødrene Dahl, er svaret på det spørgsmål, nej.

Læs også: Brødrene Dahl og Sanistål klar til kamp i Aalborg

”Vi har valgt at sige, at vi vil differentiere de installatører, der har tilvalgt Brødrene Dahl og vores ”klimainstallatør-uddannelse”. Men vi udelukker ikke nogen. Vi håber, at det her samarbejde kan sikre, at flere vil uddanne sig til ”klimainstallatører,” siger Hauke Thiessen til installator.dk

De installatører, som ikke har jeres uddannelse, vil formentlig undre sig over, at et statsejet selskab som Dong indirekte går ind og påvirker konkurrencen på markedet gennem samarbejdet med jer?

”Jeg synes, det er naturligt, at et stort energiselskab sikrer sig, at slutbrugerne får vejledning af kompetente installatører, når de skal have installeret varmepumpe eller pillefyr. Dong har også konstateret, at der har været mange uhensigtsmæssigheder på markedet de seneste år. Derfor er de interesserede i at samarbejde med os, fordi vi har den største markedsandel på klimasegmentet og dermed størst gennemslagskraft,” siger Hauke Thiessen.

Hvor lang tid tager det at blive ”klimainstallatør”?
Vi vurderer installatørernes evner inden for de klimaløsninger, de arbejder med. Og så forventer vi, at ”klimainstallatørerne” holder sig opdateret gennem de kursusmoduler, vi holder i løbet af året. Det holder vi øje med. Vi ønsker nemlig ikke, at begrebet ”klimainstallatører” bliver ødelagt, fordi der er nogle, der ikke er kompetente nok.

Så det beror på en vurdering fra Brødrene Dahl, om man må kalde sig "klimainstallatør" og dermed få del i tilskuddet fra Dong?
Ja, vi har sat nogle kriterier op. Du skal være proaktiv på klimaområdet. Du skal have erfaring eller have taget uddannelse inden for de klimaløsninger, du arbejder med. Og så skal du følge Brødrene Dahls uddannelsesprogram.

Kan alle uddanne sig til "klimainstallatør"?
Vi vil gerne uddanne flere "klimainstallatører" end vi har i dag, men der skal heller ikke være for mange. For så falder de over hinanden og så bides hestene jo bare omkring krybben. Vi ser selvfølgelig også på det med regionale briller. Vi ønsker ikke at have 20 ”klimainstallatører”, der ligger side om side, så der vælger vi dem, som er mest proaktive og kompetente på klimaområdet.

Over 800 installatører har taget uddannelse i Brødrene Dahls klimamoduler og ”en stor del” af dem er gået hele vejen og har taget valget om at blive klimainstallatør, oplyser Brødrene Dahl.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Relateret indhold

01.03.2024Installator.dk

Hårdt fysisk arbejdsmiljø koster lange sygemeldinger

01.03.2024Installator.dk

Nyt køkken og bad overhaler klimavenlige tiltag

26.02.2024Georg Fischer

Sponseret

Bygget til fremtiden: GF Piping Systems introducerer butterflyventilen 565 Lug-type

23.02.2024TOTO

Sponseret

Her kan bakterier og vira ikke gro!

22.02.2024wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

20.02.2024Vaillant A/S

Sponseret

DET GØR VARMEPUMPER HOTTE: MILJØVENLIGT KØLEMIDDEL GØR DEM EKSTRA GRØNNE

16.02.2024Unidrain A/S

Sponseret

Indstil din elev eller lærling til Unidrains Talentlegat

15.02.2024Installator.dk

Ny udgave af 25 år gammel pumpehåndbog klar

Jobmarked

Se alle

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.03.2024

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Banedanmark

Kørestrømstekniker til fejlretning og vedligeholdelsesopgaver

Har du interesse for jernbaneteknik og har du lyst til at arbejde i en stor og spændende organisation, der sammen arbejder mod et fælles mål – en klimavenlig jernbane? Drømmer du desuden om en spændende og alsidig hverdag, hvor to dage ikke er ens, så er du måske vores nye kollega

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aalborg)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

05.03.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø