Douche-toiletter spås gennembrud i 2015

Indtil nu har det mest været den offentlige plejesektor og hoteller, der har benyttet de papirløse douche-toiletter herhjemme, men tre danske leverandører spår, at 2015 bliver året, hvor det private marked for alvor får øjnene op for de hygiejniske toiletter.

Dousche-toiletter, der rengør med vand efter et toiletbesøg, vil vinde terræn på det private marked i 2015, spår flere leverandører..

Douche-toilet. Washlet. Bidéttoiletter. De papirløse toiletter har flere navne, og danskere, der har rejst i Asien, er uden tvivl stødt på dem her, hvor de hygiejniske toiletter er standardudstyr på badeværelset. Også på det europæiske marked har man fået øjnene op for det papirløse toilet, der skyller og tørrer rumpen efterfølgende. I Schweiz er det eksempelvis 13 procent af befolkningen, der har installeret et douche-toilet derhjemme, men i Danmark har det indtil nu især været den offentlige plejesektor, der har set fordelene ved dem, fordi de moderne toiletter kan overflødiggøre personlig assistance ved toiletbesøg. Spørger man tre danske leverandører af douche-toiletter, spår de dog 2015 som året, hvor det private marked kommer med.

Geberit var først med douche-toiletter på det danske marked. Her er det leverandørens væghængte AquaClean 8000+ model..

Geberit var de første til at bringe douche-toilettet til Danmark, og som en af de førende vvs-leverandører herhjemme, mærker den danske landechef Bent Knudsen tydeligt den voksende interesse fra private danskere:

“Vores undersøgelser af markedet viser med stor tydelighed, at danskerne er klar til douche-toilettet. Helt konkret har vi hos Geberit over det sidste halvår af 2014 oplevet en kraftig stigning i mængden af henvendelser fra både slutkunder og installatører”, fortæller han.

Installatørerne skal med
I en forbrugerundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov fra 2014 angiver tæt på hver femte adspurgte dansker da også, at de drømmer om at få et douche-toilet derhjemme, og det stemmer godt overens med, hvad leverandørerne selv oplever.

Læs også: Teknikken rykker ind på badeværelset

En afgørende faktor for gennembruddet er dog, at vvs-installatørerne også er med på idéen:

“Vi føler, vi er godt på vej til at opfylde danskernes badeværelsesdrømme, udfordringen ligger dog i at udvikle douche-toiletter, som både matcher drømmene og virkeligheden. En badeværelsesdrøm kan jo som bekendt ikke realiseres uden en vvs-installatør, og derfor er det vigtigt for os som leverandør, at vi også matcher installatørernes behov i forhold til produktudvikling og service”, siger han.

Kommet for at blive
Selv om danskerne så småt er ved at få øjnene op for de papirløse toiletter, er tanken om at rengøre sig med vand efter et toiletbesøg, egentlig ikke ukendt i Danmark, og mange vil nok kunne huske bidéterne, der stod ved siden af toilettet i 70’erne og 80’erne. Med douche-toiletter, hvor skyllefunktionen er indbygget bliver rengøringen dog meget nemmere, fordi vandet bliver i toilettet.

Læs også: Geberit fortsætter kampen for dousche-toilettet

Hos tyske Duravit mærker man også tydeligt, at danskerne bliver mere og mere nysgerrige på de hygiejniske toiletter:

“Det private marked har generelt været stille de senere år på grund af finanskrisen, men vi får flere og flere og henvendelser fra forbrugere, som er interesserede i at høre mere om vores Sensowash-toiletsæde, der er designet af Philippe Starck. Vi har valgt at arbejde sammen med anerkendte designere, fordi det giver nogle mere spændende produkter, og fordi vi ved, at det private marked går meget op i design”, forklarer marketingskoordinator hos Duravit, Annette Wandsø, der sammenligner badeværelset med køkkenet, hvor mange efterhånden har fået øjnene op for luksusprodukter.

Hos Duravit er de heller ikke i tvivl om, at douche-toilettet er kommet for at blive:

“Selv om folk måske ikke lige er klar til at få installeret et douche-toilet derhjemme her og nu, så anbefaler vi, at man laver forberedelser til det med strøm og vand, når man alligevel renoverer sit badeværelse”, siger marketingskoordinatoren.

Forventer vækst på op til 30 procent
I 2014 dukkede en ny spiller op på det danske marked, da firmaet Lindgreen og Cordes fik agenturet på de japanske Toto-washlet, der igennem 30 år har solgt mere end 33 millioner eksemplarer på verdensplan. Det første år i Danmark har været præget af opstart, men direktør Olaf Lindgreen ser på 2015 med positive øjne:

“For os har 2014 været et opstartsår, men vi mærker klart en voksende interesse, og når jeg kigger på markedet som helhed, ser jeg store vækstpotentialer i 2015. Tag det offentlige, hvor store kommuner som København og Aarhus sidste år havde udbud, hvor der skulle bruges henholdsvis 1000 og 500 douche-toiletter til plejesektoren, ligesom mange hoteller får dem installeret, fordi deres internationale gæster forventer det. Jo mere danskerne bliver bekendte med det papirløse toilet, jo mere vil det vinde frem også på det private marked. Hos Lindgreen og Cordes tror vi på, at vi vil femdoble vores vækst i 2015 sammenlignet med opstarten”, fortæller han.

Ifølge Olaf Lindgreen er en af de afgørende faktorer også prisen, som tidligere har været højere, end en almindelig dansker ville afsætte til et toilet:

“Rigtig gode washlets og papirløse toiletter med alle vigtige funktioner fås i dag for omkring 30.000 kroner. Er det dyrt? Måske, men prøv at betragte toilettet som et møbel på linje med hjemmets high-end fjernsyn, så er prisen på toilettet måske ikke så urimelig, og samtidig får man jo et produkt, som er med til at give hjemmet stil”, siger direktøren.

Han spår, at markedet for douche-toiletter generelt vil vokse med 25 procent i løbet af 2015.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

18.06.2024Installator.dk

Jobindex: Drop kravet om motiverede ansøgninger

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

07.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

05.06.2024Installator.dk

Wavin har vundet største offentlige udbud af fjernvarmeløsninger

04.06.2024Geberit A/S

Sponseret

Geberit fejrer jubilæum med morgenbrød i alle grossistbutikker

04.06.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANT TILBYDER ET BEDRE INDEKLIMA

04.06.2024TOTO

Sponseret

Hvilken vaskedyse er altid helt ren?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00