El & Teknik-messe med hovedvægt på faglighed

Når El & Teknik-messen for syvende gang slår dørene op 15-17. maj bliver det med et program spækket med faglighed og mindst 165 stande. Messen regner med ca. 8.000 besøgende, og i år er der lagt op til at kræse ekstra meget for deres videbegærlighed. Det sker med et tætpakket program, hvor specialister går i dybden med en lang række aktuelle emner.

Udover de mange udstillere byder El & Teknik-messen også på oplægsholdere fra Veltek, Dansk Center For Lys, ABB, Dansk El-Forbund, Tekniq og IoT Denmark. Arkivfoto. .

Der er lige ved at være booket op i messehallerne til årets El & Teknik-messe. 165 stande er allerede besat, og alt tegner til, at messen også bliver velbesøgt af deltagere. Messens fokus ligger på faglighed, og det afspejles blandt andet i, at der oprustes på Fagligt Forum, der er messens scene for brancherelevante indlæg. Her vil der i løbet af de tre dage være en lang række foredrag og oplæg, herunder om efteruddannelse af elektrikere, potentialerne ved IoT-installationer i byggeriet samt problemer med kopiprodukter i el-branchen. Sikkerhedsstyrelsen kommer på scenen alle tre dage, når Steen Søgaard, inspektør hos Sikkerhedsstyrelsen fortæller om de nye elsikkerhedsregler, der trådte i kraft i sommeren 2017. 

Dansk Energi og Veltek står bag El & Teknik

El & Teknik arrangeres hvert andet år af Dansk Energi og Veltek, der er landets største tekniske brancheforening. Det er i 2018 syvende gang, at messen afholdes. 

Læs også: Elektrikerne bliver i efterlønsordning

Bredt program om aktuelle trends og udfordringer
”Vores mål er at fortælle bredt om de trends og udfordringer, der i branchen netop nu. Derfor har vi inviteret en række af de bedste oplægsholdere, der kan give messens besøgende konkret og aktuel viden, som de umiddelbart kan tage med hjem og bruge i deres daglige arbejde”, siger Helle Kristiansen, der er projektleder på messen for Dansk Energi, som sammen med Veltek er de to brancheorganisationer, som arrangerer messen.

”Vores mål er at fortælle bredt om de trends og udfordringer, der i branchen netop nu”, siger Helle Kristiansen, der er projektleder på messen for Dansk Energi. PR-foto. .

Fagligt Forum byder også på oplægsholdere fra Veltek, Dansk Center For Lys, ABB, Dansk El-Forbund, Tekniq og IoT Denmark. Ved siden af Fagligt Forum har messen også et par mindre scener, hvor oplægsholdere går i dybden med lidt mere specialiserede emner som projektering af højspændingsanlæg, håndtering af gas ifølge den seneste nye bekendtgørelse, økonomien i energirenoveringer og lynbeskyttelse af vindmøller.

Læs også: Drift og renovering er i højsædet ved ejendomsmesse

”Det er et meget bredt program, hvor der er noget for alle – og på et højt niveau”, siger Helle Kristiansen.

Studiedag på El & Teknik

Traditionen tro afholdes der studiedag på messens første dag med deltagelse af cirka 800 elever fra hele landet, der er under uddannelse til elektriker, elinstallatør eller energiteknolog. En række udstillere, der sponsorerer studiedagen, vil holde faglige oplæg for eleverne, som dermed får mulighed for at tilegne sig den nyeste viden inden for forskellige områder, samtidig med at de får opdateret deres kompetencer. Studiedagen arrangeres i et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, El & Teknik samt sponsorerne, der også betaler for de studerendes transport og kost.  

Gæsterne kommer for nyheder og fagligt indhold 
”Vi har lært af de foregående messer, at deltagerne i stigende grad kommer af tre grunde: For at se produkter og nyheder i branchen på ét samlet sted og for at møde samarbejdspartnere og holde sig fagligt opdateret. Det har vi taget til efterretning, og man kan af årets program se, at vi måske i højere grad faciliterer deltagernes behov for en god messe, frem for at lede dem i en bestemt retning”, siger Helle Kristiansen.

Messen vil udover de mange faste udstillere denne gang også have en ny type udstillere. Det er rekrutteringsbranchen, der melder sin ankomst. Rekrutteringsvirksomheder har ellers traditionelt primært beskæftiget sig med højtuddannede og akademikere, men i takt med at specialiseringen stiger, og arbejdsløsheden daler, bliver det vanskeligere at finde de rette kompetencer – også inden for håndværksfagene. På den måde er messen også et spejl på det omgivende samfund.

Christine Feldthaus, kendt fra livsstilsprogrammerne ”Kender du typen?” og ”So F***ing Special” besøger El & Teknik om eftermiddagen den 16. maj. PR-foto. .

Virksomhederne prioriterer messen højt
”Vi forventer, at der kommer omkring 8.000 besøgende, og vi kan se, at de kommer fra ca. 2.000 virksomheder. Det betyder, at man ofte kommer en hel flok fra samme virksomhed, hvilket peger på, at der også er et socialt element i deltagelsen, og at messen har en høj prioritet i branchen”, siger Helle Kristiansen.

Læs også: Store installationsvirksomheder fylder mere i landskabet

Hun fortæller samtidigt, at de besøgende i stigende grad ønsker at få noget med hjem i form af nye kontakter og ny viden:

”Og det har de alle muligheder for at få på årets El & Teknik-messe”.

Her kan man få et overblik over udstillere og arrangementer på messen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema: El & Teknik 2018

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

13.05.2024Installator.dk

Søg dit næste job på under to minutter

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde