El & Teknik skal pege ind i fremtiden

Før El & Teknik 2012 kunne melde udsolgt, nåede antallet af udstillere op på 156. Arrangørerne regner med cirka 9000 besøgende, som kan vælge og vrage mellem nye produkter, seminarer og helhedsløsninger.

Schneider Electric fremviser en hel ”by”, hvor smart grid’et fungerer..

”For alle, der arbejder med energieffektivisering, uanset om man er installatør, energirådgiver eller ingeniør, vil der være masser af inspiration og vejledning at hente på messen. En af de veje til vækst, der er vigtig at tage, ligger i effektivisering af de tekniske installationer. I denne sammenhæng er El & Teknik 2012 en fuldstændig unik chance for såvel de besøgende som udstillerne,” siger direktør Willy Goldby, VELTEK, som sammen med Dansk Energi er arrangør af El & Teknik 2012, som finder sted fra den 8. til den 10. maj i Odense Congress Center.

Energibesparende installationer vil fylde meget, men er selvfølgelig ikke messens eneste emne. Mange udstillere har helt andre ting at vise frem, og under messen vil der på Energiens Torv køre en lang række mini-seminarer om alt fra solceller over energibesparende belysning til sikring og overvågning. VELTEK og Dansk Energi sætter derudover fokus på ESCO og afholder den 9. maj et temaarrangement for blandt andre kommuner og installatører, som arbejder med energibesparelser i bygninger.

På messens sidste dag kåres årets udstiller.

Schneider præsenterer smart grid
Schneider Electrics’ stand skiller sig ikke alene ud ved at den optager hele hal B. Med sin opbygning er standen et forsøg på at præsentere fremtidens smart grid, som bliver forudsætningen for at opfylde de energi- og klimamål, som ligger i den nylig indgåede energiaftale.

”Når man træder ind på vores stand, træder man ind i en verden af løsninger, der er direkte målrettet de forskellige kunder, som vi er vant til at betjene. Man starter på et højt niveau – både klima og visionsmæssigt, hvor fremtidsudfordringer og visioner som smart grid og centrale overvågningsenheder faktisk allerede kan italesættes og vises frem,” siger Ole Sander, der er adm. direktør og country president for Schneider Electric.

Når dørene åbnes den 8. maj, vil standen være en hel by, hvor de besøgende går tæt på og selv prøver at arbejde med for eksempel optimering af en automatiseret produktionslinje, en pakkerobot, en pumpestation i en kunstig sø, en rigtig hospitalsstue, en transformerstation, et kontormiljø med KNX-installationer og stort UPS-anlæg, en high-tech hjemmebiograf og meget andet.

Det energiproducerende hus
På standen er der også mulighed for at se det energiproducerende hus, som studerende fra Danmarks Tekniske Universitet er i gang med. Huset, som er sponsoreret af en række danske virksomheder, er det danske bidrag til den energirigtige, internationale ti-kamp Solar Decathlon. I den globale konkurrence kæmper 15 universiteter om at bygge verdens mest energibesparende bolig.

Sponsorer

Nedenstående virksomheder har bidraget til det energiproducerende hus:

 • Grundfos
 • Dansk Energi
 • Real Dania
 • Rockwool
 • Uponor
 • Schneider Electric
 • Nilan
 • Velux
 • Alectia
 • Window Master
 • Pihl
 • Cowi
 • RA Cell

Projektet gennemføres i et tæt samarbejde med grønne spydspidser fra dansk erhvervsliv. En af dem er Schneider Electric, som ser store muligheder i samarbejdet.

Derfor har Schneider Electric stillet en del af sin stand på El & Teknik 2012 til rådighed for de DTU-studerende, som kan fremvise en 50 kvadratmeter stor model af det energiproducerende hus og i detaljer fortælle om den tekniske udfordring og løsning, som er udtænkt specifikt til huset. Huset, der har fået navnet FOLD, tager i disse måneder form på DTU i Lyngby. Der er rejsegilde på råhuset 14. maj, men det færdige, funktionsdygtige hus åbnes først for offentligheden i midten af juni 2012. El & Teknik bliver således det første sted, hvor FOLD kan opleves på nært hold.

Huset er et eksempel på, hvordan et samarbejde mellem forskere, virksomheder og studerende kan åbne for mulighed for nye løsninger, der kan være med til at løse udfordringen om at reducere verdens energiforbrug med 50 procent frem til 2050. Den internationale Solar Decathlon-konkurrence foregår i Madrid, så i slutningen af juli bliver huset pakket sammen og transporteret til Spanien. De 15 universiteters bud på fremtidens energiproducerende huse bliver koblet på et funktionsdygtigt mini-smart grid fra Schneider Electric. Den energirigtige ti-kamp bliver skudt i gang den 14. september.

Praktiske oplysninger
Det er gratis for fagfolk at besøge EL & TEKNIK 2012. De besøgende skal blot registrere sig på www.elogteknik2012.dk, udskrive adgangsbillet og tage turen til Odense Congress Center, hvor de kan gå direkte ind på messeområdet. For at undgå kødannelse er der åbnet en ekstra indgang ved Arena Fyn – tæt på parkeringspladsen.

Læs mere om El & Teknik 2012 her

Praktiske oplysninger

Det er gratis for fagfolk at besøge EL & TEKNIK 2012. De besøgende skal blot registrere sig på www.elogteknik2012.dk, udskrive adgangsbillet og tage turen til Odense Congress Center, hvor de kan gå direkte ind på messeområdet. For at undgå kødannelse er der åbnet en ekstra indgang ved Arena Fyn – tæt på parkeringspladsen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk identifikation af hele klemmerækken i en enkelt arbejdsgang

21.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Gennemtænkt produktion af eltavler fra første møde

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde