Elbesparelser uden tilbagebetalingstid

Wattguard er en ny teknologi, som uden problemer kan bruges til at sænke spændingen i produktionsvirksomheder, fordi forsyningen til maskiner og belysning adskilles. Besparelsen er 35-40 procent af elforbruget til belysning.

Hvor svært kan det være at være sælger, når kundens eneste investering er lidt tid, som efterfølgende belønnes med massive energibesparelser. Ifølge Finn Christensen, adm. direktør i Danish Wattguard kræver det, at man kan overbevise kunden om, at industrimaskiner og lignende ikke berøres.

Han har læst en udmelding fra FABA, som siger, at garantien på lyskilder bortfalder, hvis man regulerer spændingen. Han forstår godt producenternes modstand mod spændingsregulering af lysstofrør med elektronisk forkobling, men i øvrigt stiller han sig uforstående over FABA's udspil.

"Det er irriterende, fordi alt skæres over en kam, og fordi det skaber en unødig bekymring hos kunderne, men indtil videre har jeg kun hørt en enkelt kunde omtale det," lyder hans kommentar.

Wattguard har kun været på markedet i et år og er fortsat i en opstartsfase. I Danmark er der indtil videre udført 30 installationer i samarbejde med en række elinstallatører, mens man i Sverige er nået op på 55. Forretningsmodellen går ud på, at kunden leaser udstyret, men da besparelsen opnås næsten øjeblikkeligt, indebærer det ingen investering at opnå en besparelse på 25 procent af elregningen til belysning. Heri indgår et tilskud fra TREFOR eller andre energiselskaber.

Oven i besparelsen på elregningen kommer en besparelse på udskiftning af lyskilder, fordi den lavere spænding giver dem en markant længere levetid.

Ude hos kunden
Det første skridt er målinger i bygningerne, hvor man noterer deres elforbrug og afdækker forudsætninger for en succesfuld installation. Herefter følger et tilbud og endelig installeres udstyret med brug af de eksisterende installationer. Det tager ifølge Finn Christensen en dags tid. Senere følger en evaluering og dokumentation, og endelig underskriver kunden en lejekontrakt, som løber fra to til fem år. Man kan dog også købe anlægget. Kundens besparelse er cirka 40 procent fra første dag.

Kun til gasholdige lyskilder
Wattguard er en patenteret teknologi, som udelukkende arbejder med en lavere spænding på belysning, mens maskiner og andre elapparater modtager samme spænding som altid. Det er heller ikke al belysning, som er egnet sammen med denne metode. Teknologien retter sig mod gasholdige lyskilder – det vil især sige lysstofrør og metalhalogenlamper.

”Det unikke i systemet i forhold til andre metoder – og årsag til at det kun kan anvendes på gasholdige lyskilder – er, at elektronerne i gasarten (ved såkaldt modulering) udvikler en større lysmængde i forhold til en given effekt,” siger han og tilføjer, at løsningen kombineres med traditionel spændingsregulering, men med Wattguard sænker man spændingen til 190-195 Volt, uden at kunden oplever en lavere lysmængde.

Hidtil har Wattguard markedsført sig over for produktion, lager kontor og butik, men blandt de oplagte kunder er ifølge Finn Christensen også idrætshaller og svømmehaller.

”Det marked har vi endnu ikke taget fat på, men vi har en god dialog med flere kommuner og med Ministeriet for Klima, Energi og Bygninger, så det kommer,” siger Finn Christensen uden at tøve.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk identifikation af hele klemmerækken i en enkelt arbejdsgang

21.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Gennemtænkt produktion af eltavler fra første møde

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024Installator.dk

Bump mod grøn el til lastbiler skal ryddes af vejen

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde