Elektrikere ser mere positivt på grøn omstilling

Landets elektrikere og installatører udviser stigende interesse for at sænke klima- og miljøaftrykket af deres arbejde. Sådan lyder det fra Schneider Electric, der i 2022 har afholdt en række webinarer og events for at blive klogere på, hvordan elektrikere forholder sig til den grønne omstilling.

Landets elektrikere og installatører udviser stigende interesse for at sænke klima- og miljøaftrykket af deres arbejde. Sådan lyder det fra Schneider Electric, der i 2022 har afholdt en række webinarer og events for at blive klogere på, hvordan elektrikere forholder sig til den grønne omstilling. Foto: Schneider Electric..

Ifølge en rapport fra 2022 af TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund kræver op mod 80 procent af den grønne omstilling, at el-branchen sættes i spil. Derfor er det også vigtigt, at el-installationsbranchen tager ansvaret på sig.

”Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad landets elektrikere og installatører putter i væggen. De har et bidende vigtigt ansvar, når det kommer til at vælge afbrydermateriel og andre elinstallationer med dokumenteret lavere CO2-aftryk for eksempel, og det er de langt hen ad vejen også selv klar over. Vi oplever en opløftende udvikling i antallet af elektrikere, der tager deres miljøansvar alvorligt”, siger Mark Bitsch, der er produktchef for Schneider Electrics Lauritz Knudsen-løsninger.

Feedback fra fagfolk
I løbet af 2022 har Schneider Electric afholdt flere webinarer og events. Virksomheden har oplevet en markant stigning i interessen for mere miljørigtige løsninger blandt de mange elektrikerne, som de har haft i tale.
Men en ting er at forsyne bygninger med ansvarligt materiel, noget andet og langt mere tidskrævende er miljødokumentationsarbejdet for landets installatører og elektrikere. Her er det vigtigt at gøre det så nemt som muligt for elektrikerne at efterleve de øgede krav.

”Det er tydeligt, at installationsbranchen står overfor en stigning i krav fra kunder og Christiansborg til at bidrage positivt til klimaregnskabet – og frem mod 2030 vil antallet af grønne krav til branchen kun blive flere”, siger Mark Bitsch.

Læs også: Mangel på arbejdskraft truer den grønne omstilling

Det stigende fokus på rapporteringsarbejdet indebærer dog ofte, at installatører og elektrikere skal bruge omfattende tidsmæssige ressourcer på at indsamle, håndtere og rapportere miljødata manuelt. Tid, som kan være svær at finde i en – i forvejen – tætpakket arbejdskalender.

En hjælpende hånd til elektrikerne
Schneider Electric har valgt at knytte en omfattende og digital miljøprofil til de fleste af deres produkter, herunder det kendte afbrydermateriel fra LK FUGA®, der bliver produceret på virksomhedens lokale og energioptimerede fabrik i Ringsted. Det er for at gøre rapporteringsarbejdet mindre manuelt.

”Vi har sørget for, at al miljødokumentation om vores LK FUGA-produkter er tilgængeligt for elektrikere og installatører, så det let kan videreformidles til kunder og samarbejdspartnere. For eksempel kan produkternes miljøprofil og livscyklusanalyse hentes enten via vores hjemmeside eller MyScneider-app”, siger Mark Bitsch, der også understreger, at miljødokumentationen ikke skal ses som løsningen på alle elektrikerens udfordringer med rapportering, men derimod som en hjælpende hånd: 

”Miljørapporter til kabelsøm og afbryderpaneler kan ved første øjekast virke som en dråbe i havet. Men det er min erfaring, at elektrikere, der anvender vores rapporteringsmuligheder i deres daglige arbejde, får en langt mere standardiseret og effektiv arbejdsgang i forhold til miljødokumentation. Samtidig lyder tilbagemeldingerne, at de fungerer som et godt rygstød for at arbejde mere målrettet med at minimere miljø- og klimabelastningen. Og alt tæller i dette regnskab”, siger Mark Bitsch.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Schneider Electric

I takt med teknologiske fremskridt og ændrede behov på markedet, har LK FUGA løbende opdateret produktdesignet og funktionaliteten i samarbejde med fagfolk. Dette sikrer, at installationsløsningerne forbliver relevante og tilpasset nutidens standarder. Med introduktionen af LK FUGA AIR-dåserne i 2017, tilbydes en nyere version, der komplementerer seriens design og kvalitet.

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde