Elektrikerlærlinge løftes med særlig undervisning

Den grønne omstilling og elektrificeringen af Danmark giver behov for nye kompetencer hos morgendagens elektrikere. Derfor deltager 81 elektrikerlærlinge fra ELCON i disse uger i et skræddersyet uddannelsesforløb, som er udviklet i samarbejde med AARHUS TECH. Forløbet skal ruste elektrikerlærlingene til fremtiden i faget.

ELCON lærlingemodulet forløber fra den 4. september til 29. september. Her vil fire hold af elektrikerlærlinge blive klædt på til fremtiden i elektrikerfaget med undervisning, casearbejde og oplæg. Foto: Elcon..

Elektrikerfaget kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling i takt med elektrificeringen af Danmark. Derfor er 81 lærlinge fra elinstallationsvirksomheden ELCON i disse dage på et lærlingemodul, der sætter fokus på emner som teknologi, innovation og bæredygtighed.

Det særligt tilrettelagte forløb er etableret i samarbejde med uddannelsesinstitutionen AARHUS TECH og byder på et fagligt program med undervisning, cases samt oplæg fra erfarne kolleger om alt fra specialkompetencer til arbejdsmiljø. På modulet deltager lærlinge fra hele landet, og ambitionen er at tilbyde lærlingene et ekstra uddannelsesforløb med de vigtigste færdigheder til fremtiden i elektrikerfaget.

”Der stilles nye krav til de kompetencer, som elektrikere skal mestre i fremtiden på grund af den grønne omstilling og elektrificeringen. Vores lærlingemodul i samarbejde med AARHUS TECH skal derfor bidrage til at klæde vores lærlinge ekstra godt på til fremtiden i faget”, siger administrerende direktør i ELCON, Karsten Lønvig, og tilføjer: 

”Foruden de faglige indspark, giver modulet mulighed for, at lærlingene kan lære hinanden at kende på tværs af afdelinger og landsdele”.

David Andreas Søtbæk Jacobsen har netop deltaget i ELCON Modul, og han var særligt begejstret for muligheden for ekstra viden:

“Jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt, at jeg har valgt ELCON som læreplads. Jeg synes, det er rigtig spændende, at jeg under min læretid har kunnet prøve så meget forskelligt. Jeg har løst både serviceopgaver, arbejdet på store byggepladser i entreprise og i vores afdeling for industriteknik. ELCON Modul er også et rigtig godt initiativ, hvor vi har mulighed for ny viden og at lære mere om ELCONs afdelinger og hinanden”.

Uddannelsessamarbejdet mellem ELCON og AARHUS TECH er også etableret ud fra ambitionen om at tiltrække flere til faget i fremtiden. Frem mod 2030 kommer Danmark nemlig til at mangle mere end 10.000 elektrikerårsværk, hvoraf omkring halvdelen af disse skyldes investeringer i den grønne omstilling. Det viser en analyse fra 2022, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk El-forbund står bag.

Læs også: Nyt træningsakademi løfter faglighed for VVS-lærlinge

ELCON lærlingemodulet forløber fra den 4. september til 29. september. Her vil fire hold af elektrikerlærlinge blive klædt på til fremtiden i elektrikerfaget med undervisning, casearbejde og oplæg.

ELCON beskæftiger i dag 1100 medarbejdere, hvoraf 180 er lærlinge. Elektrikerlærlingene i ELCON kommer igennem læringsmodulet ad to omgange under deres læretid. ELCON Modul blev startet i samarbejde med AARHUS TECH i 2020 for at tiltrække og fastholde talenter.

- PiB

Inwave ApS

Sponseret

Energibesparende udendørsbelysning i alment lejlighedskompleks

SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Digitaliser dit besøgs flow

Mere fra...

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

28.11.2023Installator.dk

Fjernvarmen buldrer frem – men der stilles krav til leverandørerne

28.11.2023Installator.dk

Klimavenligere ovn til sanitetskeramik lanceret

28.11.2023Installator.dk

Opkøbsbølge ruller i installationsbranchen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for højspændingsanlæg hos Banedanmark

Vil du have ansvaret for tilsyn med højspændingsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift? Så er du måske vores nye kollega!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

17.12.2023

Banedanmark

Sikringsmedarbejdere søges til Sikring Øst

Er du bidt af jernbaneteknik, og vil du være med til at sikre en grøn infrastruktur og tog til tiden?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Gustav Klauke GmbH

Intern kundeservicemedarbejder med elteknisk baggrund eller kendskab

Klauke, som er en del af Emerson Global Professional Tools, søger en intern kundeservicemedarbejder, der kan supportere salgs- og marketingaktiviteterne i Skandinavien.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en dedikeret og systematisk kollega til Produktionsteknisk afdeling

Leder du efter et deltidsjob, hvor du får glæde af det kollegiale fællesskab og samtidig mulighed for at bruge dine tekniske kompetencer? Så har vi her en mulighed for et spændende job!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en passioneret SEO- og webspecialist til vores marketingafdeling

Er du en passioneret marketingprofil med særlig interesse for de digitale kanaler, og motiveres du af at se en målbar effekt af teamets marketingtiltag? Så er du måske vores kommende kollega i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en rådgivende salgsingeniør med fokus på indeklima

Kan du både sælge tekniske produkter og samtidig være i øjenhøjde med dine kunder? Trives du med at have en afvekslende hverdag, hvor du både besøger kunder og samtidig er på kontoret for at rådgive i tekniske produkter? Har du erfaring fra ventilations- eller VVS-branchen?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main