Elinstallationsrapporter kommer under lup

Der udarbejdes hvert år mere end 80.000 tilstandsrapporter og et tilsvarende antal elinstallationsrapporter i Danmark i forbindelse med salg af boliger. Rapporterne fik en ny udformning i 2020. Sikkerhedsstyrelsen vil gerne høre brugernes mening om rapporterne. Er de forståelige, er informationerne relevante og har huskøbere og hussælgere tillid til rapporterne?

Der udarbejdes hvert år mere end 80.000 tilstandsrapporter og et tilsvarende antal elinstallationsrapporter i Danmark i forbindelse med salg af boliger. Nu skal de under lup og eventuelt forbedres. Foto: Arkivfoto..

I de kommende uger vil ejendomsmæglere over hele Danmark opfordre kunder, der er i gang med at købe eller sælge en bolig, til at svare på et spørgeskema fra Sikkerhedsstyrelsen. Spørgeskemaet er online, og ejendomsmæglerne sender et brev fra Sikkerhedsstyrelsen med link til spørgeskemaet til deres kunder. De har mulighed for at svare i perioden frem til 14. november.

”Tilstandsrapporterne og elinstallationsrapporterne blev grundlæggende ændret i efteråret 2020, blandt andet med en helt ny vurderingsskala. Inden de ny rapporter blev taget i brug, fik vi input fra nogle huskøbere og -sælgere, men nu har rapporterne været i brug så længe, at vi gerne vil have en status på anvendeligheden”, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.

Hun understreger, at det blandt andet drejer sig om, hvor forståelige rapporterne er, og om husejernes mulighed for at anvende rapporterne som andet end grundlag for at tegne en ejerskifteforsikring.

”Vi vil gerne stille skarpt på forbrugernes oplevelser med rapporterne. Intentionen med at ændre rapporterne i 2020 var, at de skulle være lettere at forstå for huskøbere og -sælgere, men også at de skulle kunne bruges ud over selve handelsøjeblikket. Nu har vi brug for at få afdækket, om det er lykkedes eller der er brug for tilpasninger”, siger Kirstine Gottlieb.

Læs også: Der er ulovlige stikkontakter over det hele

Hun håber, at det vil lykkes at få omkring 1000 huskøbere og -sælgere til at besvare spørgeskemaet.
”De får måske ikke selv direkte glæde af resultaterne, men de kan hjælpe andre til at få de bedst mulige tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter. Hvis det viser sig, at noget kan gøres bedre i rapporterne, er vi klar til at ændre det”, understreger Kirstine Gottlieb.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle