Elinstallatør gik nye veje og vandt Akademikerprisen

DJØF´ere udsættes ofte for kritik. Men ikke hos Elektrikeren i Strandby, hvor de nu snakker om “Lærke-effekten” efter ansættelsen af en akademiker, der løftede virksomheden, gav resultater på bundlinjen og nu har også har udløst en pris fra Akademikernes A-kasse.

Lærke Kristensen var med til at hæve omsætningen - næsten til det dobbelte - for Tom Jensen, der er direktør hos Elektrikeren i Strandby.. Foto: Akademikernes A-kasse. Fotooptimeret med AI

Tom Jensen, direktør hos Elektrikeren i Strandby, står tilbage med oplevelsen af at have løftet sin virksomhed. Efter flere års tilløb tog han en chance og ansatte Lærke Kristensen, der kom med en historieuddannelse i bagagen samt solide kompetencer i kommunikation. Hvad der måske ikke udefra lignede et oplagt match, blev en succeshistorie for begge parter:

“Jeg er håndværker – ikke administrativ medarbejder eller akademiker. Men i takt med at ens virksomhed bliver større, så fylder de administrative opgaver bare mere og mere. Så jeg har mange kasketter på her i virksomheden, og der har det bare været fantastisk at give nogle af dem videre – især til en, der har vist, at hun klarer mange af opgaverne bedre end jeg selv ville have kunnet,” siger Tom Jensen til Tekniq Arbejdsgiverne.

Og effekten af at rekruttere en akademiker afspejlede sig helt konkret på bundlinjen.

“Det hun ikke kan, det finder hun ud af. Hun har muligheden for at sætte sig ind i mere kompliceret stof, hvilket er en gave i en tid, hvor det bliver svære og svære at drive virksomhed. Hun har været med til at løfte vores omsætning fra 14 til 26 millioner, så man kan roligt sige, at det har været en stor succes at få Lærke med på holdet,” siger Tom Jensen.

Stigningen i omsætning bliver i kaldt for ”Lærke-effekten” hos Elektrikeren i Strandby, der sidste fredag modtog Akademikerprisen, som ud over den flotte hæder også indebærer et kontantbeløb på 50.000 kroner.

Prisen gives af Akademikernes A-kasse til virksomheder, der har ansat en akademiker, som har skabt synlige resultater for virksomheden f.eks. i form af vækst, strømlinede processer eller styrket samarbejde.

Prisen skal være med til at synliggøre værdien i at ansætte akademikere for mindre virksomheder, der ikke normalt tænker i de baner, når det gælder rekruttering. Ifølge Akademikernes A-kasse vil virksomheder, der ikke normalt ansætter akademikere, i gennemsnit skabe fire et halvt flere job, når de ansætter den første akademiker.

Og det er en god idé  at flere virksomheder tænker i nye baner, når de skal rekruttere medarbejdere, mener Tina Voldby, der er underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

For at innovere og udvikle sig skal virksomhederne turde udforske nye perspektiver og kompetencer, som akademikere kan bringe ind. Det er godt set af Elektrikeren i Strandby og modigt at ansætte en person med så utraditionel en kompetenceprofil - og man må sige at gevinsten har været stor, siger Tina Voldby.

-emte

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main