Energibevidste danskere giver øget efterspørgsel på solceller

Solcelleteknologi i udvikling, billigere solcellepaneler, stigende elpriser og øget energibevidsthed blandt danskerne giver efterspørgsel på solcelleanlæg. Det giver travlhed blandt installatører, som har brug for overskuelighed og stærk teknisk support.

En ny måling*) viser, at efter et år med energikrise, stigende gaspriser og forsyningsusikkerhed er danskerne blevet mere energibevidste og ønsker en hurtigere udrulning af grønne energiløsninger. Samtidigt har den danske regering sat et mål om at reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70% i forhold til 1990, og at Danmark skal være klimaneutralt senest i 2050.

Øget efterspørgsel

De stigende elpriser og energibesparelser gør, at også efterspørgslen efter solcelleanlæg stiger. Category Manager, Climate and Renewable Energy hos Solar, Armin Zorlak, udtaler: ”Vi mærker absolut bekymringen på markedet omkring elpriserne. Det var et chok for mange, da prisen sidste år steg med mere end 5 kr. pr. kilowatttime, og tendensen er, at folk gerne vil være selvforsynende. Så vi forventer, at efterspørgslen de næste 5 år bliver stor på solceller, og alene i 2023 forventer vi, at der i Danmark bliver installeret mellem 30-35.000 solcelleanlæg i størrelsen 1-20 kWp.”

Han fortsætter: ”Solcelleteknologien har gennemgået en rivende udvikling, og solcellepaneler er blevet billigere og mere effektive og dermed mere tilgængelige for en bredere kundegruppe og med en reduceret tilbagebetalingstid. Så udover at mindske CO2-aftrykket igennem produktion og brug af grøn strøm er en investering i solceller blevet væsentligt mere attraktiv økonomisk, da det kan give afkast over tid. Man sparer penge på elregningen og kan desuden vælge at videresælge overskudsstrømmen til elnettet.”

Nemt valg - hurtig levering

Den stigende efterspørgsel giver travlhed hos elinstallatører og VVS’ere. Det kan dog virke som en kompleks opgave at vælge de rette produkter, når der skal anskaffes et solcelleanlæg. Derfor har Solar nu udviklet en række solcellepakker, der gør valget nemt og hurtigt og sikrer, at de enkelte komponenter fungerer sammen med al dokumentation leveret samlet. Pakkerne består af solceller og tilbehør til 4, 6, 8 og 10 kWp anlæg og kræver kun, at man tager stilling til fire ting, før produkterne til solcelleanlægget er valgt og sendt til kunden.

”Vi har lyttet til installatørerne og har lavet solcellepakker, der gør det nemt for dem i deres travle hverdag,” forklarer Armin. ”Med pakkerne kan vores kunder hurtigt tage den rette beslutning - uden alt besværet. Vi har et bredt udvalg af pakker og tilbehør, som er tilgængeligt og klar til levering – og vores kunder har altid Solars stærke tekniske support i ryggen. De skal blot svare på fire ting, tilvælge kabler og batterisystem, og så er pakken på vej.”

Det eneste, du skal tage stilling til, når du vælger en Solar solcellepakke til boliger, er:

  • Størrelsen på solcellepakken (antal paneler)
  • Tagtype
  • Befæstelsessystem
  • Inverter-type

Ekspertviden

Solar er din partner i den grønne omstilling. Vi har viden om alt, hvad der er brug for, når der skal vælges solcelleanlæg. Ud over solcellepakkerne tilbyder vi også større anlæg og komplekse løsninger og kan yde ekspertrådgivning og services inden for bl.a. design og projektering, beregning af energibesparelse og optegning.

Kontakt Solars ekspertteam på solceller@solar.dk, eller køb pakkerne på solar.dk/solcellepakker.

*) Moos-Bjerres sustainometer 2022 –  En årlig måling af danskernes holdning til og prioritering af bæredygtighed

Mere fra...

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

11.03.2024Solar Danmark

Sponseret

Bæredygtighedschef skal sætte turbo på den grønne omstilling i Solar Danmark

02.01.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i stort skovrejsningsprojekt; planter 1,5 millioner træer

18.12.2023Solar Danmark

Sponseret

Solar lancerer den første digitale kit-løsning på markedet

24.09.2023Solar Danmark

Sponseret

Bliv klar til ESG-rapportering med særligt kursusforløb fra Solar School