Energiforbrug i københavnske lejligheder overvåges

Nye digitale sladrehanke skal forbygge unødigt overforbrug af el, varme, vand og gas i københavnske lejeboliger. Brunata underskriver nu tiårig energistyringsaftale med fsb, som omfatter fjernaflæste hovedmålere, alarmer og et nyt energistyringssystem. Løsningen skal hjælpe med overvågningen af energiforbruget i fsb’s 90 afdelinger og 13.000 almene boliger i hovedstaden.

fsb har indgået en tiårig energistyringsaftale, som omfatter fjernaflæste hovedmålere, alarmer og et nyt energistyringssystem. Løsningen skal hjælpe med overvågningen af energiforbruget i fsb’s 90 afdelinger og 13.000 almene boliger i hovedstaden. Foto: Arkivfoto..

fsb, som er Københavns største almene boligorganisation, vil i 2023 have endnu mere styr på energiforbrug, Co2 og udgifterne for lejerne. En nødvendig fornyelse af fsb’s energistyringssystem til MinEnergi2 fra EnergiData er derfor brugt som anledning til samtidig at styrke muligheden for fjernaflæsning af målere såvel som alarmer ved unødvendigt overforbrug.

Efter et EU-udbud i efteråret baseret på økonomisk mest fordelagtige tilbud blev Brunata valgt som hovedleverandør på opgaven. Fornyelsen - eller migreringen af energistyringssystemet – sker allerede her i starten af 2023. Efterfølgende bliver 700 hovedmålere og et lignende antal bimålere udskiftet med fjernaflæste målere. Brunata skal samtidig de næste ti år stå for vedligehold og datafangst. Det er den hidtil største energistyringsaftale, som Brunata har vundet i Danmark.

”Vi er alle stolte og glade for aftalen med fsb og er nu fokuserede på at gøre implementeringen så gnidningsfri som muligt. Udover tidsbesparelserne ved elimineringen af manuelle aflæsninger er jeg overbevist om, at fsb også vil hente store energifordele. Vi har allerede leveret lignende løsninger til mindre boligorganisationer, som helt lavpraktisk har identificeret og reduceret udgifter til vandskader, løbende toiletter samt andre energirøvere”, siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

Læs også: Sensorer og IoT skal hjælpe beboere til adfærd med mere fokus på energi og ansvarlighed

De indbyggede alarmer i systemet kan sammenlignes med en slags automatiske grænseværdier, som sladrer hvis nogle afvigelser tyder på et unødvendigt overforbrug af el, vand og varme. De fjernaflæste målere leverer nu data i realtid. Det betyder, at reaktionstiden på eksempelvis defekter bliver langt hurtigere sammenlignet med en manuel aflæsning, hvilket sparer penge for boligorganisationen og lejerne.

De primære brugere af den nye løsning bliver blandt andet brugt energikonsulenterne hos fsb, som fører tilsyn med energiforbruget i hele boligorganisationen. Arbejdet er tæt knyttet til fsb’s mål om en grønnere og mere bæredygtig profil.

Fakta om løsningen:
• Energistyringssystemet MinEnergi2 fra EnergiData
• Migrering og opsætning af det nye system
• Udskiftning af 700 ældre målere med moderne fjernaflæst målere
• Løbende fjernaflæsning af alle hovedmålere i fsb
• Datafangst og løbende service

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

13.05.2024Installator.dk

Fjernvarmebranchen: Bedre rekruttering og nye kræfter skaber diversitet

07.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvide Sande har Danmarks (måske) billigste fjernvarme

07.05.2024Installator.dk

Dansk Fjernvarme kalder gyldent håndtryk for “helt uhørt og enestående”

01.05.2024Installator.dk

Direktør forlader konkurs-truet forsyningselskab

01.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvor meget kan du spare med en varmepumpe?

30.04.2024Installator.dk

Brug af overskudsvarme fra Apple et skridt nærmere

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde