Energiforbrug skal sænkes med grønne elinstallationer

Statens investeringer i energirenovering skaber i øjeblikket en enorm efterspørgsel på energiøkonomiske elinstallationer i bygninger. Det er en meget effektiv måde at sænke energiforbruget på, siger Sjælsø Gruppen.

15.000 energi-ineffektive bygninger fra 1970’erne landet rundt står over for en renovering. I mange af dem vil grønne elinstallationer spille en stor rolle..

Regeringen afsatte 10,6 mia. kr. til energirenoveringer i 2011 og 2,6 mia. kr. i 2012. De store investeringer vil blandt andet hæve efterspørgslen på el-teknik, innovative kontrol- og el-styringspaneler, overvågning med mere, og ventes at spille en betydelig rolle med henblik på at reducere energiforbruget.

”Vi venter at anvende stadig mere energibesparende el-teknologier i kommende renoverings- og byggeprojekter. Det er en meget effektiv måde at sænke energiforbruget på. Flere og flere kunder bestiller desuden byggerier, som opfylder kriterierne i internationale standarder som LEED, Breeam og Green Building. Derfor skal vi sænke CO2-aftrykket og reducere driftsomkostningerne i de gamle bygninger. Grønne el-teknologier en vigtig del af vores arbejde,” siger teknisk direktør hos Sjælsø Gruppen, Peter Ebbesen.

Massiv anvendelse
Udmeldingen bakkes op af en undersøgelse blandt offentlige og private chefer inden for byggeri og bygningsdrift foretaget af elinstallationsvirksomheden Lindpro A/S. 51 procent af deltagerne svarer, at de vil anvende grønne elinstallationer til at nedbringe elforbruget i op til 50 procent af de projekterede energirenoveringer. 33 procent vurderer, at grønne el-teknologier vil blive anvendt i mellem halvdelen og alle renoveringer.

”Med en energistrategi og få konkrete ændringer i deres elinstallationer sparer vores kunder typisk omkring 30 procent af deres strømforbrug. Resultaterne kan aflæses på bundlinjen og i CO2-regnskabet med det samme. Det er utrolig vigtigt for alle lige nu, hvor energipriserne stiger og ikke ser ud til at falde foreløbig. Virksomheder arbejder benhårdt på at øge rentabiliteten, bl.a. gennem besparelser på energiforbruget,” siger administrerende direktør Michael Højgaard hos Lindpro A/S, der har foretaget undersøgelsen i samarbejde med kommunikationsbureauet BullsEye Communications.

I alt står 15.000 energiineffektive bygninger fra 1970’erne landet rundt over for en renovering i de kommende år.

-KPE

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Oplev ny generation af LAMEL-LED

23.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Få større fleksibilitet med en plugin fordelingstavle

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde